Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα φέρεται να είχε χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδουν σκοπιανά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα σχετική δήλωση από το γραφείο Τύπου της κας. Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το meta.mk το Βερολίνο αρκέστηκε στο να επιβεβαιώσει τις τηλεφωνικές επαφές της Γερμανίδας καγκελαρίου με τους δύο άνδρες χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς συζητήθηκε.

Τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της κ.Μέρκελ με Τσίπρα και Ζάεφ αποκάλυψε πηγή της γερμανικής καγκελαρίας στη Deutsche Welle, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια η κ.Μέρκελ είχε συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, καθώς το Βερολίνο δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εύρεση λύσης στο Σκοπιανό, ώστε να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στην ΕΕ. Στη συνέχεια η κ.Μέρκελ είχε εκφράσει την ικανοποίηση της για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, αν και παραδέχθηκε ότι δεν έχουν φτάσει ακόμη στο στόχο της λύσης.