Στις τελευταίες εξελίξεις με αφορμή το Staff Level Agreement του Σαββάτου αναφέρεται και η Frankfurter Allgemeine Zeitung υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα θα μπορούσε να σταθεί σύντομα και πάλι στα πόδια της», η οποία επιχειρεί να διαφωτίσει τις πολιτικές προεκτάσεις της εμπρόθεσμης ολοκλήρωσης του τρέχοντος προγράμματος.

«O Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την έγκαιρη ολοκλήρωση του προγράμματος για τις επικείμενες εκλογές. Αυτές πρέπει να γίνουν το αργότερο τον Αύγουστο του 2019, ωστόσο υπάρχουν εικοτολογίες ότι ο Τσίπρας μπορεί να προχωρήσει σε εκλογές ήδη το ερχόμενο φθινόπωρο» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

«Στην παρούσα φάση ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις σημαντικά της ΝΔ» τονίζει, συνεχίζοντας πως το Σαββατοκύριακο «ο Τσίπρας είπε ότι η χώρα μπορεί να θέσει πλέον νέους αναπτυξιακούς στόχους. […] Στην εκλογική του πελατεία υποσχέθηκε, για μετά τη λήξη του προγράμματος, την επαναφορά των εθνικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας […]. Παράλληλα ο Τσίπρας υπόσχεται την αύξηση του κατώτατου μισθού».

«Επίσης, εάν στο τέλος της χρονιάς υπάρχουν αρκετά στον κρατικό κορβανά, η κυβέρνηση προτίθεται να αποφασίσει όπως και τα δυο προηγούμενα χρόνια κοινωνικό μέρισμα για φτωχούς συνταξιούχους. Επιπλέον ο Τσίπρας ορκίστηκε ότι η κυβέρνησή του θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2018 και 2019. Ελληνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα έσοδα είναι τόσο καλά που η κυβέρνηση εξετάζει σενάρια για το πώς θα μπορούσαν να ακυρωθούν οι συμπεφωνημένες με τους δανειστές περικοπές στις συντάξεις το 2019» σημειώνει η εφημερίδα.