Ξεκάθαρη στο μήνυμά της η Φώφη Γεννηματά, η οποία προκάλεσε και τη συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε άμεσα εκλογές, τόσο για την πορεία της οικονομίας, την υποθήκευση του μέλλοντος με τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί, αλλά και για τη διγλωσσία στα εθνικά θέματα, δείχνοντας τον απόντα Πάνο Καμμένο.

«Ζητάω εκλογές γιατί η κυβέρνηση σας αποδεικνύεται επικίνδυνη. Ζητάω εκλογές γιατί η κυβένηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται επικίνδυνη και στα εθνικά θέματα. Σε μία ευνοϊκή δε συγκυρία για το Σκοπιανό έφτασε η κυβέρνηση να συζητά την επιτομή του αλυτρωτισμού ως λύση. Ο δε συγκυβερνήτης σας που επέλεξε να μην είναι σήμερα εδώ επελεξε άλλη στρατηγική που συνδέεται με την πολιτική του επιβίωση και την ακροδεξιά του ιδεοληψία. Ζητάω εκλογές γιατί τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του λαού. Η συγκυβέρνηση σας δεν έχει καμιά νομιμοποιήσει να εκχωρήσει εν κρυπτώ το μέλλον της χώρας» τόνισε.

Σχολιάζοντας την έξοδο από τα μνημόνια, η κ. Γεννηματά τόνισε: «Η έξοδος από το μνημόνιο Τσίπρα -γιατί είναι δικό σας μνημόνιο- οδηγεί σε νέα επιτήρηση. Ο Αύγουστος οδηγεί σε βαρύ χειμώνα.»

Για τα περιστατικά βίας

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στο θέμα της επικαιρότητας με τα περιστατικά βίας και ανομίας, λέγοντας: «Θα επρεπε κ.Τσίπρα να είχατε καταδικάσει τον προπηλακισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 2011 στη Θεσσαλονίκη από δικά σας στελέχη. Εσείς όμως από το βήμα αυτής της Βουλής είπατε 'θα σας κάνουμε να μη βγαίνετε από το σπίτι σας'. Είπατε μετά ότι καταδικάζετε τη βία αλλά τη δικαιολογήσατε ως αγανάκτηση.»

Για το «ολιστικό πρόγραμμα»

Δριμύτατη κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και για το «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ολιστικό σχέδιο περικοπής των συντάξεων. Δεύτερον, ο ΕΝΦΙΑ ζει και βασιλεύει. Τρίτον, καυχιούνται για το υπερταμείο, δηλαδή για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.»