Συνεχίζονται την Παρακευή οι επαφές των υπουρρών Εξωτερικών Ελλάδας-ΠΓΔΜ με τον Μάθιου Νίμιτς για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και όχι μόνο. Οι επαφές της Πέμπτης ήταν πραγματικά ένας διπλωματικός μαραθώνιος πολλών ωρών χωρίς να υπάρξουν δηλώσεις, πέραν των τυπικών. Οι δύο υπουργοί έσπευσαν να ενημερώσουν τους πρωθυπουργούς τους.

Η ελληνική πλευρά μετά το φιάσκο της «Μακεδονίας του Ίλιντεν» έχει ξεκαθαρίσει ότι στηρίζει λύση βάσει των προτάσεων που είχε καταθέσει ο ίδιος ο Νίμιτς με επικρατέστερες ονομασίες την «Nova Makedonija» και «Gorna (Άνω) Μakedonija» και με τον όρο να γίνουν και οι απαραίτητες αλλαγές στο Σύνταγμα. Πάντως, στην Αθήνα ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, έχει σπεύσει να δηλώσει ότι δεν ψηφίζει τίποτα με τον όρο «Μακεδονία».

Στα Σκόπια, το ζήτημα του Συντάγματος συναντά πολιτικά εμπόδια, ενώ η κυβέρνηση έμοιαζε να επιμένει στην επιλογή του «Ίλιντεν» που τόσο σάλο προκάλεσε. Όλα είναι ανοικτά σήμερα: είτε να αποσυρθεί οριστικά εκείνη η επιλογή και να ευθυγραμμιστεί με τις προτάσεις Νίμιτς, είτε να εμφανιστεί μια νέα προτάση, λιγότερο ή περισσότερο δυσάρεστη.

Παράλληλα με τους υπουργούς Εξωτερικών, Κοτζιά και Ντιμιτρόφ, θα συνεδριάσουν και οι τεχνικές ομάδες, όπως είχε συμβεί κατά τις πρόσφατες συναντήσεις των ΥΠΕΞ σε Βιέννη και Σούνιο.