«Η ΝΔ δεν μπορεί να ψηφίσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό όπως παρουσιάζεται από τον πρωθυπουργό της ΦΥΡΟΜ χωρίς erga omnes και με ζητήματα γλώσσας και εθνικότητας» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την ελληνική κυβέρνηση.

«Δεν έχουμε ενημέρωση από την κυβέρνηση. Ο Ζάεφ είπε αυτά που είπε χθες και η δική μας κυβέρνηση δεν τα διέψευσε» σημείωσε.

Ερωτηθείς για τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται είπε πως το κόμμα του δεν μπορεί ούτε να τα ενθαρρύνει, ούτε να τα αποθαρρύνει σημειώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας με τους επιπόλαιους χειρισμούς του ενθαρρύνει τον κόσμο να κατεβεί».

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του Πάνου Καμμένου στο Μονακό είπε «την ώρα που υπάρχουν δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούμενοι ο υπουργός Άμυνας πάει στο Γκραν Πρι. Αν πήγαινα εγώ σήμερα που είμαι αντιπολίτευση, τι εικόνα θα σχημάτιζε ο κόσμος για εμένα; Ο πρωθυπουργός ποια εικόνα σχημάτισε; Αυτή είναι η προοδευτική διακυβέρνηση;».

Τέλος αναφορικά με την προεκλογική συγκέντρωση Ιντζέ στην Κομοτηνή είπε «τι δουλειά έχουμε εμείς με τις εκλογές της Τουρκίας; Οι όποιοι μουσουλμάνοι υπάρχουν στη Θράκη είναι Έλληνες πολίτες. Οι εκλογές αφορούν σε πολίτες ενός κράτους».