Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε το Σάββατο πως μόλις επιλυθούν ορισμένα τεχνικά ζητήματα σχετικά με τη συμφωνία για το θέμα του ονόματος, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μόλις διευθετηθούν αυτά τα τεχνικά θέματα, οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν την επίτευξη συμφωνίας για το θέμα του ονόματος.

«Γνωρίζετε ότι εγώ ήδη από την αρχή είμαι αισιόδοξος. Δεν θέλω να αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Πιστεύω ότι θα βρούμε τη λύση. Μόλις ξεπεράσουμε ορισμένα τεχνικά ζητήματα, θα υπάρξει αμέσως τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό και πιστεύω ότι το συντομότερο δυνατόν θα μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι έχει συμφωνηθεί και πως θα προχωρήσουν στο εξής οι διαδικασίες, για να καταλήξουμε εγκαίρως πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, επειδή τότε θα αποφασιστεί ο ορισμός ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων» ανέφερε το Σάββατο μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ακόμη, ο Ζάεφ επιβεβαίωσε πως όταν επιτευχθεί συμφωνία, αυτή θα υπογραφεί στις Πρέσπες, καθώς, όπως είπε, αυτή η επιθυμία είχε εκφραστεί ήδη κατά την πρώτη συνάντηση των πρωθυπουργών των δύο χωρών στο Νταβός, τον Ιανουάριο.