Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές όχι μόνο λόγω του κλίματος εξαιτίας της Ιταλίας αλλά και λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, τονίζοντας πως έχουμε διαβεί το κατώφλι που δεν μας επιτρέπει να βγούμε στις αγορές με βιώσιμους όρους. 

Κατά τη συνάντησή του στο Μόναχο την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε συγκεκριμένα για την προοπτική της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές πως δεν θα μπορέσουμε να βγούμε και αυτό είναι κάτι που συνδέεται και με όσα συμβαίνουν με την Ιταλία αλλά και γιατί, όπως σημείωσε, χάσαμε τρία χρόνια και δεν φέραμε τα επιτόκια στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Είπε χαρακτηριστικά ότι το αποτέλεσμα είναι να έχουμε διαβεί το κατώφλι που δεν μας επιτρέπει να βγούμε στις αγορές με βιώσιμους όρους.

Σχετικά με το χρέος είπε ότι θα θέσει το θέμα όπως το κάνει πάντα τονίζοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται την καλύτερη δυνατή ρύθμιση χρέους για να βγει αγορές.

Χρειάζεται, συνέχισε, μια σοβαρή κυβέρνηση με μεταρρυθμιστικό σχέδιο από το οποίο δεν θα υπάρχει απόκλιση.