Η Αθήνα φαίνεται ότι θα περιμένει λίγο ακόμη για το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, με φόντο -και- το κλίμα στο εσωτερικό: «Θα ήθελα να τηλεφωνήσω αύριο στον Τσίπρα» μεν, είπε ο Ζάεφ την Πέμπτη, αφήνοντάς το όμως ανοικτό. 

Λίγο προηγουμένως, σημειώνεται, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ είχε δείξει πως... «δεν χρειάζονται βιασύνες» και είχε δείξει ως ορίζοντα το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Απαντώντας την Πέμπτη σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πότε θα γίνει το τηλεφώνημα στην Αθήνα, ο Ζάεφ περιορίστηκε στο ότι ακόμη δεν ξέρει την ημέρα και την ώρα. «Θα ήθελα να πραγματοποιήσω την τηλεφωνική συνομιλία με τον Ελληνα πρωθυπουργό αύριο» είπε, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «υπάρχει μία περίοδος μέχρι την Σύνοδο της ΕΕ» -επιβεβαιώνοντας έτσι, μετά και την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, πως τα Σκόπια κοιτάζουν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

«Μπορεί να τηλεφωνήσω στην Αθηνα και ελπίζω θα γίνει πολύ σύντομα» σημείωσε και, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας, πρόσθεσε: «Δεν θα σχολιάσω κάτι περαιτέρω από τη δήλωση του ΥΠΕΞ πως είμαστε πολύ κοντά, αλλά είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια βιώσιμη και με διάρκεια λύση και 100% ασφαλής για τις επόμενες γενιές».

«Οπως βλέπετε παραμένω αισιόδοξος παρότι δεν είναι πολύ εύκολο, είναι ευαίσθητο αλλά είναι πολύ σημαντικό» πρόσθεσε ο Ζάεφ.