Και ενώ στην Αθήνα ακόμα περιμένουν και ελπίζουν στο τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ προς τον Τσίπρα, εκείνος στέλνει φωτογραφίες με μηνύματα ενότητας στο εσωτερικό της κυβέρνησής του, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διαψεύσει τα περί εμπλοκής στην υπόθεση ή και ρήξης με τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ο Ζάεφ ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες που εικονίζουν τον ίδιο, τον κ. Ντιμιτρόφ και τις συζύγους τους να φωτογραφίζονται στην εξοχή με το σχόλιο: «Στην ίδια γραμμή». 

Ανήρτησε επίσης φωτογραφίες όπου μαζί με τον κ. Ντιμιτρόφ διασκεδάζουν τρέχοντας με «γουρούνες» σε χωματόδρομο.

Είχε προηγηθεί γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΠΓΔΜ, με την οποία τα Σκόπια προσπαθούσαν ξεκάθαρα να θέσουν τέλος στα σενάρια περί διενέξεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του ΥΠΕΞ. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως Ζάεφ και Ντιμιτρόφ, μαζί με σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, έχουν κοινή γραμμή, εργάζονται για τους στόχους ένταξης σε NATO και Ευρωπαϊκή Ένωση, και μεριμνούν για την ενίσχυση της ταυτότητας των πολιτών.

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει την έλλειψη ενημέρωσης και εκφράζει φόβους ότι η ΠΓΔΜ θα επιστρέψει με νέες απαιτήσεις. «Δεν ξέρω αν η αναμονή και οι καθυστερήσεις βοηθούν στο Σκοπιανό, μπορεί μετά από αυτό οι γείτονες να επιστρέψουν με νέα αιτήματα» τόνισε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει συγκατάθεση στη συμφωνία, με βάση τα όσα γνωρίζει μέχρι στιγμής. Επεσήμανε παράλληλα ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να δεσμεύσει τη χώρα για κάτι τόσο σημαντικό καθώς δεν υπάρχει επαρκής πολιτική νομιμοποίηση. Επανέλαβε ότι το θέμα έχει ιδιαίτερη φόρτιση για τους Ελληνες και ότι δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν μετά τη συμφωνία.

Κατά τα άλλα, στην κυβέρνηση ακόμα ελπίζουν στον Ζάεφ. Το είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στη Νέα Σελίδα. «Ο Ζάεφ θα κάνει το αποφασιστικό βήμα και θα υπάρξει αίσια έκβαση στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ» δήλωσε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση αλλά και η πολιτική απόφαση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας «δεν είναι εύκολες» και σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός της γείτονος «πρέπει να σκεφτεί όλες τις πτυχές και να αναλάβει μια μεγάλη ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες του».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης είπε στο Έθνος της Κυριακής: «Συμφωνία ή τώρα ή ποτέ». Ο προϊστάμενός του, πάντως, Πάνος Καμμένος, δεν ψηφίζει συμφωνία με το όνομα Μακεδονία. Αλλά ο Αλέκος Φλαμπουράρης, όπως είπε και αυτός στο Έθνος, δεν βλέπει κανένα πρόβλημα για την κυβέρνηση, αν ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν.