Σε παιχνίδι λέξεων προκειμένου να βαφτίσει αλλιώς την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας επιδόθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Επαναλαμβάνοντας το κυβερνητικό επιχείρημα ότι το υπερταμείο ψηφίστηκε από τον Ιούλιο του 2015 ο κ. Τσακαλώτος άφησε τους πάντες άφωνους καθώς είπε με άλλα λόγια αυτό για το οποίο τον κατηγορεί η αντιπολίτευση σε σχέση με το άρθρο 109 με το οποίο οι δανειστές θα μπορούν να εκποιούν δημόσια περιουσία μέχρι 25 δισεκατομμύρια ευρώ αν η χώρα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

"Κανένα ενέχυρο ,καμία υποθήκη . Όταν ψηφίσαμε τον πρώτο νόμο και ήρθε εδώ η δανειακή σύμβαση έλεγε ότι θα υπάρξει ένα υπερταμείο και όταν θα υπάρξει το υπερταμείο θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη. Αυτό ακριβώς ισχύει και τώρα. Καμιά υποθήκη, μόνο εγγύηση. Υπάρχει εγγύηση για το δάνειο που πήραμε.Δεν μπορεί τίποτα από αυτά που λέτε εσείς να γίνουν", ανέφερε.

Ο Υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε την αντιπολίτευση και "τα μέσα που τη στηρίζουν" για διαστρέβλωση της πραγματικότητας ενώ ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ υποστήριξε ότι η επιβάρυνση στις λαϊκές γειτονιές δεν θα είναι καν μετρήσιμη . Εμείς δεν πουλάμε φούμαρα,δεν είναι όλα ρόδινα αλλά προσπαθούμε

Ο κ. Τσακαλώτος είχε έντονη αντιπαράθεση με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Μπούρα τον οποίο κατηγόρησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Νέα Δημοκρατία καταστροφολογούν και είπε με ένταση οτι η κυβερνηση δεν πουλάει φούμαρα.

"Εμείς δεν πουλάμε φούμαρα, εμείς λέμε τις δυσκολίες, αναλύουμε και λέμε που μπορούμε να πάμε καλύτερα. Άλλο δεν είναι όλα ρόδινα κι άλλο η καταστροφολογία που κάνετε εσείς, άλλο να λέτε ότι όλα πάνε χάλια.

Όχι δεν είναι όλα καλά, δεν είναι όλα ρόδινα αλλά γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια. Να πάτε στους 265.000 ανθρώπους που τώρα έχουν απασχόληση και να τους πείτε εμάς δεν μας νοιάζει, να πάτε στις επιχειρήσεις που ανοίξανε και να τους πείτε εμάς δεν μας νοιάζει" είπε.