Σε νέο κρεσέντο προκλητικού λαϊκισμού προέβη η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου τονίζοντας ότι η χώρα βγαίνει «καθαρά» από τα Μνημόνια.

Η λαλίστατη υπουργός ξέχασε να κάνει την παραμικρή αναφορά στις νέες περικοπές συντάξεων και αναλώθηκε στη θριαμβολογία για τη μείωση της ανεργίας που, όπως είπε, έπεσε κατά έξι μονάδες το πρώτο τετράμηνο του έτους.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που θα φέρνει νέα βάρη στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών, η υπουργός βρήκε το πολιτικό θάρρος να σημειώσει πως 7 από τις 10 νέες θέσεις εργασία θα είναι πλήρεις και να συμπληρώσει ότι σφραγίστηκε στη διαπραγμάτευση με την τρόικα πως επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις.

Εξάλλου η φράση της περί «καθαρής» εξόδου από τα μνημόνια προκάλεσε εντύπωση στους υπόλοιπους βουλευτές, δεδομένου ότι αυτό θα σήμαινε κατάργηση της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, των δεσμεύσεων και της επιτροπείας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι μόλις χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έκανε λόγο για ενισχυμένη παρακολούθηση, δίχως ωστόσο προαπαιτούμενα.