Το αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για πρόωρες εκλογές επανέλαβε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής.

«Το κλίμα που επικρατεί επιβεβαιώνει το γιατί ζητήσαμε εκλογές τώρα» επισημαίνοντας πως «είναι πολύ βαριά η σκιά στην αίθουσα του Κοινοβουλίου και πολύ γκρίζα σε κάθε νοικοκυριό».

Στην συνεδρίαση επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ανέφερε πως πρόκειται για ένα τέταρτο μνημόνιο το οποίο δεν συνοδεύεται από λεφτά ούτε από δέσμευση για ελάφρυνση του δημόσιου χρέους. «Βάζετε την θηλιά στο λαιμό των πολιτών» τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης σημείωσε ότι αυτοί που θα πληρώσουν «το μάρμαρο» είναι οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι κι όχι οι πλούσιοι όπως διαμηνύουν ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση έλεγε πως η λιτότητα υπονομεύει την ανάπτυξη ενώ τώρα λέει πως η λιτότητα είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη» τόνισε συμπληρώνοντας πως «είναι πανεπιστήμιο η καρέκλα της εξουσίας».

«Οι νέες δεσμεύσεις Τσίπρα αποτελούν βαριά κληρονομία για τους πολίτες. Το τέταρτο μνημόνιο είναι εδώ χωρίς λεφτά αλλά με μέτρα. Ο Τσίπρας πέρασε την θηλιά στον ελληνικό λαό» ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να επισημάνει «δημεύετε την δημόσια περιουσία. Είναι εγκληματικό και θα λογοδοτήσετε. Το άρθρο 109 θα σας κατατρέχει. Το ελεγχόμενο από την τρόικα υπερταμείο μπαίνει εγγυητής αν η χώρα μας αθετήσει τις υποχρεώσεις προς τον ESM. Οι δανειστές εξασφαλίζονται πλήρως».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιγράφει και υλοποιεί την ατζέντα της ΝΔ. Σχετικά το άρθρο 109 τόνισε πως «είναι εγκληματικό να δεσμεύεται την δημόσια περιουσία για 25 δις ευρώ» συμπληρώνοντας πως ο πρωθυπουργός θα λογοδοτήσει για αυτό. «Υποθηκεύετε την δημόσια περιουσία ως εγγύηση στους δανειστές. Εμείς το είχαμε αρνηθεί επανειλημμένα» ανέφερε. «Είναι άδικο και το κάνετε πράξη. Είναι ντροπή για την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

«Χωρίς την τυχωδιωκτική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ και πολλά από αυτά που ζούμε σήμερα θα είχαν αποφευχθεί» είπε.

Σχετικά με το Σκοπιανό ανέφερε πως υπάρχουν αρκετά σκοτεινά σημεία που την κάνουν μη αποδεκτή. Κατηγόρησε για διγλωσία την κυβέρνηση λέγοντας πως διχάζει τους Έλληνες επιρρίπτοντας όμως κι ευθύνη προς τη ΝΔ για την διατήρηση του προβλήματος. «Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης» είπε χαρακτηριστικά.