Αιχμηρή κριτική εις βάρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε πως «η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι αλα καρτ. Η συγκολλητική ουσία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ είναι δήθεν η προσπάθεια εξόδου από τα Μνημόνια και την επιτροπεία».

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας ανέφερε πως «περίπου αριστερή, περίπου δημοκρατική κυβέρνηση με δυο γραμμές δεν γίνεται» ενώ συμπλήρωσε ότι «ο κ. Κοτζιάς έχει συμφωνήσει κανονική συμφωνία. Ανεξάρτητα με το πότε θα κυρωθεί παράγει αποτελέσματα. Σε αυτή τη συμφωνία παραβιάζονται όλες οι κόκκινες γραμμές. Δεν υπάρχει erga omnes».

«Ο εθνικισμός της γειτονικής χώρας βρίσκει το πλέον πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί. Είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται από την Ελλάδα δήθεν μακεδονική εθνότητα και δήθεν μακεδονική γλώσσα», επισήμανε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως «οι τζάμπα μάγκες δεν περνάνε πια».

«Να αποφασίσετε αν θα υλοποιήσετε τη δέσμευσή σας. Εμείς δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι από τη διαδικασία που επιλέγουμε σήμερα θα φανεί δυσαρμονία», κατέληξε.