«Θέλουμε να αναδείξουμε την πολιτική υποκρισία της κυβερνητικής πλειοψηφίας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 fm", για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

«Ιδιαίτερα ο κ. Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποτίθεται ότι διαφωνούν με ένα ζήτημα εθνικής σημασίας, αλλά παρόλα αυτά στηρίζουν την κυβέρνηση. Αυτό είναι γνωστό αλλά πρέπει να καταγραφεί και να επισημοποιηθεί πολιτικά και στη Βουλή», εξήγησε ο κ.Κύρτσος.

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς "έχει σε ομηρεία έναν άλλον Μητσοτάκη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη", ο κ. Κύρτσος ανέφερε: «Είναι ένα ισχυρό δίδυμο, ηγέτης ο Μητσοτάκης, με πλήρη στήριξη Σαμαρά, με άριστες προσωπικές σχέσεις [...] επομένως το τι λέει ο Τσίπρας είναι χαριτωμένα σε επικοινωνιακό επίπεδο, αλλά ας κοιτάξει τα προβλήματά του με τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα με τη Βόρεια Ελλάδα, που απορρίπτουν συνολικά την πολιτική του και το τι θα γίνει στη ΝΔ- που δεν θα γίνει τίποτα, είμαστε απόλυτα ενωμένοι και αποφασισμένοι- ας το αφήσει σε άλλους [...] Ο Αντώναρος έχει πρόβλημα, αλλά έχει φύγει, έχει διαγραφεί από τη ΝΔ. Η μόνη διαφωνία που μπορεί να τεκμηριώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός, σε σχέση με τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας, είναι ένας πρώην νεοδημοκράτης, ο οποίος δηλώνει ότι διαφωνεί».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, ότι στην ανακοίνωση τής συμφωνίας Ελλάδας- ΠΓΔΜ υπήρξε υποστήριξη από όλα τα πολιτικά κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου ο κ. Κύρτσος σημείωσε: «Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα χαιρετίζει- υπάρχουν και σχετικά ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ζητούν από τις δύο χώρες να λύσουν τα προβλήματά τους. Από τη στιγμή που οι δύο κυβερνήσεις δηλώνουν ότι έχουν λύσει τα προβλήματά τους κι επειδή υπάρχουν κι αυτά τα προηγούμενα ψηφίσματα, σε γενικές γραμμές στηρίζουν. Οι θεσμικοί στηρίζουν 100%, οι άλλοι στηρίζουν πιο διακριτικά. Αλλά το θέμα δεν είναι τι λέει η Μογκερίνι, το θέμα είναι τι λέει ο ελληνικός λαός».

«Υπάρχει μία αποδοχή της συμφωνίας», συνέχισε ο ευρωβουλευτής, «εφόσον τη δέχεται η ελληνική κυβέρνηση και δέχεται και η άλλη πλευρά και επειδή θέλουν να πάνε μπροστά τη διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια έχουν θετική άποψη, αλλά η κ.Μογκερίνι δεν είναι δεσμευτική διεθνοπολιτικά και δεν είναι δεσμευτική κυρίως σε ό,τι αφορά την εσωτερική πολιτική».

«Απόδειξη είναι ότι η κ. Μογκερίνι σαν πολιτική προσωπικότητα και σαν θεσμικός παράγοντας δεν μπορεί να περάσει τις θέσεις της ούτε στην Ιταλία, διότι άλλες είναι οι θέσεις της Μογκερίνι για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό και άλλες είναι οι θέσεις της νέας ιταλικής κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα. Επομένως όποιος θέλει ας καλυφθεί πίσω από τη Μογκερίνι. Εμείς θέλουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και θέλουμε και τον ελληνικό λαό, αυτά τα δύο είναι οι προτεραιότητές μας», κατέληξε ο κ. Κύρτσος.