Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυση ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τη βήμα της Βουλής στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας -υπογραμμίζοντας πως η ίδια η Νέα Δημοκρατία «έχει πληρώσει ακριβά την υπεύθυνη στάση της στο Σκοπιανό», αναφερόμενος ειδικά στις κυβερνήσεις Κων. Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ κακή συμφωνία που δεσμεύει την Ελλάδα στο διηνεκές και παραχωρεί όλα τα εθνικά μας όπλα, τη στιγμή, μάλιστα, που «οι Σκοπιανοί κατακτούν πράγματα που ποτέ δεν είχαν επιτύχει στο παρελθόν».

Στη συνέχεια, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι «η μόνη περίπτωση να σταματήσει η εφαρμογή της συμφωνίας είναι να δημιουργηθούν σημαντικά πολιτικά γεγονότα στην Ελλάδα» και προσέθεσε ότι ως Νέα Δημοκρατία «διαχειριστήκαμε πάντοτε με σοβαρότητα το «Σκοπιανό» και δεν «υπήρξαμε ποτέ βολικοί προς τον ξένο παράγοντα».

«Άλλοι, όμως, αλλάζουν και έχουν γίνει εύκαμπτοι, με αποτέλεσμα αυτοί που τους κατηγορούσαν, σήμερα, να τους αποθεώνουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως στη Βουλή «σήμερα, πέσανε οι μάσκες», τόσο για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθετούν την επιχειρηματολογία και φρασεολογία Σκοπιανών εθνικιστών, όσο και για τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που ορκίζονταν «ενώπιον Θεού και λαού πως δε θα αφήσουν τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά να διαπραγματευθούν την ελληνική ιστορία» και σήμερα, με το αρ. 8 παρ. 5 της συμφωνίας δέχονται να ξαναγραφτεί με πολιτικά κατευθυνόμενο τρόπο.