Έντονη και άμεση ήταν η αντίδραση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης στην σημερινή προσβολή που έγινε σε βάρος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΓΕΕΘΑ.


«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους, όπως αυτή προκύπτει από το Σύνταγμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και αφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και στην υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων».


Η αντίδραση αυτή του ΓΕΕΘΑ, προκλήθηκε με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή της Χ.Α Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση από του βήματος της Βουλής, στη συζήτηση που βρισκόταν σε εξέλιξη σε αυτήν, επί της προτάσεως δυσπιστίας εναντίον της κυβερνήσεως, που είχε καταθέσει η ΝΔ.

Λίγη ώρα πιο νωρίς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης επισκέφτηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τον Αντιεισαγγελέα αυτού κ.Ζαχαρή, στον οποίον και έδωσαν τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων.