Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία στον συγκυβερνώντα Πάνο Καμμένο μετά την δήλωσή του πως η συμφωνία για το Σκοπιανό πρέπει μεν να κυρωθεί με 180 ψήφους αλλά ο ίδιος... δεν σκοπεύει να ψηφίσει. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνει μετ' επιτάσεων πως η ίδια σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ψηφίσει την συμφωνία, τονίζοντας πως την ευθύνη για τις Πρέσπες την φέρουν ακέραιη τα μέλη της κυβέρνησης. 

Σε ανακοίνωσή της το απόγευμα της Τετάρτης, η ΝΔ αναφέρει: «Δεν υπάρχουν πια λέξεις για να περιγράψει κανείς τον κ. Καμμένο. Η δήλωσή του ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να επικυρωθεί από 180 βουλευτές, αλλά ότι εκείνος θα την καταψηφίσει, θα μείνει στην ιστορία ως η επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτελισμού».

«Η Νέα Δημοκρατία εξυπακούεται ότι δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία, όποια πλειοψηφία κι αν επιλέξουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος» τονίζει, λέγοντας: «Μαζί την υπέγραψαν και φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τα τετελεσμένα που ήδη δημιουργεί σε βάρος της Ελλάδας».

«Κατά τα λοιπά, είναι αναγκαίο για τον τόπο αυτή η κυβερνητική φαρσοκωμωδία που παρακολουθούμε να λήξει το συντομότερο δυνατό» καταλήγει η ΝΔ.