Η κυβέρνηση που καταρρέει και είναι βέβαιο ότι σε μερικούς μήνες θα έχουμε εκλογές, πάει και πάλι να διχάσει τον ελληνικό λαό με σενάρια αποστασίας, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια.

«Η κυβέρνηση κάλεσε τον κ. Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του. Αυτό είναι βεβαίως ζήτημα εσωτερικό της κυβέρνησης. Αναρωτιέμαι όμως πόση υποκρισία υπάρχει σε αυτή την αίθουσα και κυρίως πόση υποκρισία υπάρχει στο Μαξίμου. Όταν η κ. Μεγαλοοικονόμου έφυγε από την Ένωση Κεντρώων και ήρθε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αποστάτης; Αν ακολουθούσαμε την ίδια λογική, θα έπρεπε να πούμε ότι η μισή ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η οποία προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, είναι αποστάτες. Και να πούμε ότι όλη η ΚΟ των ΑΝΕΛ ότι είναι αποστάτες. Έτσι θα πορευτούμε;», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση, από τη μια καλεί την αντιπολίτευση να επιδείξει στάση συναίνεσης για τα μεγάλα ζητήματα και από την άλλη διχάζει για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό για να συσπειρώσει τους δικούς της κομματικούς φίλους.

«Κάνω έκκληση, τέτοιου είδους εκφράσεις στο δημόσιο λόγο να αποφεύγονται. Είδατε που μας οδήγησαν αυτά τα προηγούμενα χρόνια. Το 2014 χρησιμοποιήσατε τις συνταγματικές διατάξεις προκειμένου να ρίξετε μια νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση στο μέσο της θητείας της. Θυμάστε με ποιους το κάνατε; παρέα με τη ΧΑ. Μαζί καταψηφίσατε. Όχι γιατί ο Σταύρος Δήμας δεν θα μπορούσε να είναι ένας καλός Πρόεδρος, αλλά γιατί θέλατε να ρίξετε την κυβέρνηση. Τα ξεχνάτε και αυτό. Ακόμη περιμένουμε κάποιους συναδέλφους μας να τεκμηριώσουν τα περί χρηματοδοτήσεων βουλευτών», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης και προσέθεσε: «Μια κυβέρνηση που πολιτικά καταρρέει, σε μερικούς μήνες είναι βέβαιο ότι θα έχουμε εκλογές, δυστυχώς πάει για άλλη μια φορά να διχάσει τους Έλληνες με τα σενάρια αποστασίας».