Τον δρόμο του Αρείου Πάγου θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να διαλευκανθεί το περιεχόμενου των non papers του Μαξίμου στα οποία γίνεται ξεκάθαρη αναφορά για ανοιχτές υποθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Δικαιοσύνη. Υποθέσεις που ουδείς άλλος γνωρίζει.


Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να στείλει τον τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Παναγιωτόπουλο καθώς επίσης και τους δυο νομικούς του συμβούλους στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πέππα για να ρωτήσουν πως είναι δυνατόν σε ένα κυβερνητικό non paper ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμφανίζεται ότι έχει ανοιχτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη, τις οποίες δεν ξέρει κανείς γιατί δεν υπάρχουν.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, η αναφορά της κυβέρνησης ενδέχεται να αφορά δημοσιεύματα που πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας σε μέσα ενημέρωσης τα οποία διάκεινται φιλικά προς την ίδια πράγμα που αποτελεί πάγια τακτική στο Μαξίμου.

Δείτε το κυβερνητικό non paper

«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας.

Είναι προφανές το γιατί.

Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κο Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη».