Στο δόγμα «Πρώτα η Ελλάδα» κτίζει τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πορεία προς τις επόμενες εκλογές, που φαντάζουν κοντά λόγω των έντονων εσωκομματικών προβλημάτων των ΑΝΕΛ.

Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας της «γαλάζιας» στρατηγικής αποτυπώνεται στο γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετεί ψηλά στην ατζέντα του και πάνω απ’ όλα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος σε όλα τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα. Στην κατεύθυνση αυτή, ξεκαθάρισε εντός και εκτός Ελλάδος ότι το κόμμα του δεν θα υπερψηφίσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό, είτε έρθει από την παρούσα κυβέρνηση στη Βουλή είτε επιλέξουν Τσίπρας Καμμένος να «δραπετεύσουν» χωρίς να την κυρώσουν και να πετάξουν την «καυτή πατάτα» στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Και αυτό γιατί θεωρεί ότι η συμφωνία ΤσίπραΖάεφ «εκχωρεί την ουσία του αλυτρωτισμού, που είναι η εθνότητα και η γλώσσα».

Παράλληλα, άσκησε κριτική για τη λύση που δόθηκε στο ζήτημα του χρέους, καθώς «φορτώνει τη χώρα με ένα τέταρτο Μνημόνιο». Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι η μείζονα προτεραιότητά του είναι το καλό της Ελλάδας, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο η Πειραιώς κατηγορεί ότι απεδείχθη ο καλύτερος «μαθητής» της τρόικας.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί το Σάββατο σε όλα τα περίπτερα της χώρας.