Με χαρακτηρισμούς όπως «ψευτοδημητρό» που πίσω από τον αποχώρησή του από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, υπάρχει «οσμή χρηματισμού» επιτέθηκε στον Δημήτρη Καμμένο ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, κ. Θ. Τοσουνίδης, διατηρώντας μια ρητορική σε υψηλούς μεν τόνους, αλλά με απροσδιόριστες καταγγελίες.  

Για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, επιχείρησε να διαχωρίσει τις δύο αποχωρήσεις βουλευτών από την ΚΟ του κόμματος του Πάνου Καμμένου, σημειώνοντας ότι η μία περίπτωση είναι του «ψευτοδημητρού», για τον οποίος εκτός των περί χρηματισμού, κατήγγειλε και την επιμονή του να μην παραιτηθεί από την αντιπροεδρία της Βουλής.

Αναφορικά με τον κ. Λαζαρίδη, ο κ.Τοσουνίδης επιστράτευσε και πάλι τον πολιτικό πολιτισμό του, απευθύνοντας για άλλη μια φορά «έκκληση» στον ανεξάρτητο βουλευτή να παραδώσει την έδρα του, αφού η απομάκρυνσή του από τους ΑΝΕΛ, φέρνει σε «αδυναμία» όχι μόνο την δυναμική των ΑΝΕΛ, ως κυβερνητικό εταίρο, αλλά και την κυβερνητική συνεργασία που με 152 πια βουλευτές η κυβερνητική πλειοψηφία… ακροβατεί.

«Ο Γιώργος Λαζαρίδης μια εντελώς διαφορετική περίπτωση. Εγώ σέβομαι την αδυναμία ενός ανθρώπου να διαχειριστεί το συναίσθημα, όμως όταν επικαλείσαι αυτή τη δυσκολία, παραδίδεις την έδρα σου και φεύγεις.  Υπήρξε ανησυχία και πίεση στην ΚΟ των ΑΝΕΛ. Κάποιοι το αντιμετώπισαν διαφορετικά. Κάποιοι δεν το άντεξαν. Το σέβομαι».

Ο κ. Τοσουνίδης μιλώντας για τις εξελίξεις στους ΑΝΕΛ,  υπογράμμισε ότι η συμφωνία με το Σκοπιανό δεν αποκλείεται να αποτελέσει και τον λόγο απομάκρυνσης των ΑΝΕΛ, από τον κυβερνητικό σχηματισμό, ενώ δήλωσε ότι οι αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στους κυβερνητικούς βουλευτές δεν τον ανησυχούν καθόλου, ούτε την ΚΟ των ΑΝΕΛ καθώς πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις. «Υπάρχουν δυό-τρεις που αντιδρούν. Δεν μπορούν αυτοί να χαρακτηρίσουν τον κύριο όγκο».