Πανηγυρικά δικαιώθηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος για την υπόθεση των απορρήτων εγγράφων στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας καθώς σήμερα και η Ολομέλεια της Βουλής , λίγες ημέρας μετά από τη σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής κοινοβουλευτικής δεοντολογίας απέρριψε αίτημα για άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος είχε αποκαλύψει σημαντικές διαστάσεις της υπόθεσης καταθέτοντας μάλιστα στο προεδρείο της Βουλής επίσημα έγγραφα που αποδείκνυαν πως η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έσπευσε να υπογράψει συμφωνία με τον περίφημο «μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλο την ώρα που οι αρχές του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας δήλωναν πως θέλουν να συνάψουν διακρατική συμφωνία «government to government».

Για την υπόθεση αυτή υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για παραβίαση της διαδικασίας που αφορά τα κρατικά έγγραφα. Η υπόθεση έφτασε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή ωστόσο η Επιτροπή Δεοντολογίας , στην οποία μάλιστα η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία γνωμοδότησε ότι η ασυλία του βουλευτή δεν πρέπει να αρθεί για δύο λόγους. Πρώτον ότι για όσα έπραξε δεν είχε δόλο και δεύτερον διότι δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα έγγραφα αλλά τα προσκόμισε στο προεδρείο της Βουλής ώστε η διαχείρισή τους να γίνει θεσμικά. Την ίδια άποψη μάλιστα εξέφρασε και η επιστημονική υπηρεσία του κοινοβουλίου. Υπο αυτά τα δεδομένα η Ολομέλεια αποφάσισε κατά την σημερινή σχετική διαδικασία να θέσει οριστικά την υπόθεση στο αρχείο.