Την αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για υιοθέτηση σκληρής αντικυβερνητικής ρητορικής, µε ξεκάθαρα προεκλογικά χαρακτηριστικά, σηµατοδότησε η οµιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της προ ηµερησίας διατάξεως συζήτησης για την οικονοµία.

Για πρώτη φορά σε τέτοιο τόνο και σε τέτοια έκταση, ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης ανέδειξε το σύνολο των πολιτικών εκτροπών στις οποίες, όπως υπογράµµισε επανειληµµένως, έχει υποπέσει η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καµµένου.

Από τα ψέµατα σε ό,τι αφορά την οικονοµία και τις επαφές του µε τη «διαπλοκή» και το «χυδαίο παρακράτος» µέχρι τη στρατηγική των «ανελέητων χτυπηµάτων» από κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες και τα φιλοκυβερνητικά µέσα ενηµέρωσης εναντίον όχι µόνο του ιδίου και των στελεχών της Ν.∆., αλλά και των οικογενειών τους.

Ενδεικτικό των διαθέσεων Μητσοτάκη ήταν το γεγονός ότι, απευθυνόµενος στον πρωθυπουργό, του απέδωσε διαδοχικά κοσµητικά επίθετα, όπως «ψεύτης (σ.σ.: έξι φορές)», «αδίστακτος» και «διαπλεκόµενος».

«Αυτό ήταν µόνο η αρχή για τους Τσιπροκαµµένους και τα φερέφωνά τους», έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.