Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα των τροπολογιών στον Κλεισθένη που αφορούν τον εκλογικό νόμο εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως «ή λέτε ψέματα και θα κάνετε εκλογές νωρίτερα, ή θα παραπέμψετε στις καλένδες τους απόδημους».

Σχετικά με τη σύνδεση του σπασίματος της Β' Αθηνών με την ψήφο απόδημων, είπε πως «το λογικό είναι να πάρετε πίσω την τροπολογία και όταν θα έρθει η πρόταση για τους Έλληνες του εξωτερικού, έρχεστε και μαζί με τη ΝΔ, πιάνουμε τις 200 ψήφους». Η  κυβέρνηση «διαρρηγνύει τα ιμάτια της πως αποκλείεται εντός πενταμήνου να γίνουν εκλογές, εκτός αν φυσικά όπως είπε λέει ψέματα και θα γίνουν πολύ νωρίτερα, ή έχει σχέδιο να μην έρθει ποτέ στη Βουλή η ψήφος των απόδημων» τόνισε.

Όσον αφορά τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση με τον Κλεισθένη είπε πως οι δήμαρχοι «δεν θα υπογράφουν ούτε φωτοτυπία για να μην βρεθούν στα δικαστήρια» και, από την άλλη, «θα κάνουν μόνο νταραβέρια» για να εγκρίνουν μια απόφαση.

Ο Άδ.Γεωργιάδης στάθηκε ιδιαίτερα στα όσα είπε ο Π.Καμμένος για πρόβλεψη ορίου 3% έπειτα από την συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη: «Έχω μείνει έκπληκτος με τη συγκυβέρνηση που έχετε», είπε αρχικά στηλιτεύοντας ότι για μια ακόμη φορά ο συγκυβερνήτης διαφωνεί με νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Μάλιστα, είπε ότι το πιο λογικό θα ήταν ο Π. Σκουρλέτης να εξηγήσει γιατί απορρίπτει την πρόταση Καμμένου, όμως δεν το έχει κάνει. «Τέτοια απαξίωση στον Σκουρλέτη και τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο γραμμένο τον έχετε;» αναρωτήθηκε σχετικά και προσέθεσε: «Τότε, τον συγκυβερνήτη τι τον θέλετε, γιατί τον εξευτελίζεται, βρείτε κανένα άλλο αν έχετε».

Χαρακτήρισε δε αδιανόητη την επίθεση Σκουρλέτη τη Δευτέρα στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη και αναρωτήθηκε αν «για τα χρήματα που έχει ξοδέψει η Ρ. Δούρου ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τα ίδια». «Κάνατε χυδαία επίθεση γιατί στήλωσε το ανάστημά του», υπογράμμισε.