Δριμεία κριτική εις βάρος της κυβέρνησης για τη διαχείριση του Σκοπιανού και την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ άσκησε ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 FM.

Ο κ. Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στη σημερινή σύνοδο του ΝΑΤΟ, ανέφερε: «Σήμερα στην έδρα του NATO θα συμβούν δύο πράγματα, το πρώτο είναι ότι εγκαταλείπεται οριστικά η πολιτική του Βουκουρεστίου που συνοψιζόταν στην πρόταση «χωρίς λύση δεν μπορεί να υπάρξει πρόσκληση». Σήμερα υπάρχει συμφωνία αλλά όχι λύση, διότι εκκρεμούν πολλά ακόμη σταδία για να υπάρξει λύση του ζητήματος. Ουσιαστικά λοιπόν σήμερα εγκαταλείπεται εκείνη η πολιτική. Το δεύτερο είναι ότι η ελληνική αντιπροσωπία εμφανίζει στοιχεία όχι μόνο μιας πολιτικής σχιζοφρένιας, αλλά περνάμε σε μια περίοδο που αγγίζει τα όρια της γελοιότητας!».

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του κ. Δημοσχάκη, ο Γιώργος Κουμοτσάκος επισήμανε: «Πληροφορήθηκα ότι ο κ. Δημοσχάκης έχει κάνει διορθωτική δήλωση και εξηγεί τι ακριβώς εννοούσε, δεν έχω να πω κάτι άλλο. Όπως ξέρετε η συνθήκη της Λοζάνης θεωρείται διαχρονικά από την Ελλάδα ως ένας πυλώνας του καθεστώτος που ισχύει, του εδαφικού και γενικότερα του καθεστώτος που ισχύει σε όλη την περιοχή της ανατολικής μεσόγειου και βεβαίως όσον αφορά τη χώρα μας και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτό παραμένει σταθερή θέση εξωτερικής πολιτικής της χώρας».

Για το νέο κόμμα του Δημήτρη Καμμένου, επισήμανε: «Πόσα τέτοια κόμματα μπορεί να χωρέσουν σε ένα μικρό ασανσέρ; Ασφυξία θα πάθουμε! Ο χώρος που υπάρχει για να αναπτυχτούν τέτοια κόμματα είναι όσος και ο χώρος ενός ασανσέρ άμα μαζευτούν πολλοί ή το ασανσέρ θα πέσει λόγω υπερβολικού βάρους ή ασφυξία θα πάθουν. Ο χώρος που μένει από μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη όπως η ΝΔ που καλύπτει όλο το χώρο, από τις παρυφές της άκρας δεξιάς έως και τμήματα της σοσιαλδημοκρατίας, δεν αφήνει οξυγόνο για να αναπτυχτούν άλλα κόμματα. Ίσως υπάρχει ένας χώρος που είναι ενός μικρού ασανσέρ αν όμως μαζευτούν πολλοί εκεί περά όπως σας είπα θα πάθουν ασφυξία».

Τέλος, για την ακύρωση στη μείωση των συντάξεων και την πρόταση που κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή, σημείωσε: «Αν υπάρξει αναίρεση της προοπτικής μείωσης των συντάξεων αλλά συγκεκριμένη όχι σπέκουλα, είναι προφανές ότι θα είναι πολύ καλό για τους συνταξιούχους που πρέπει να ανασάνουν διότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε όρια μεγάλης δυσκολίας ακόμα και επιβίωσης. Η ΝΔ ήδη κατέθεσε τροπολογία που ζητάει αυτό το μετρό της προβλεπόμενης μείωσης να αναιρεθεί. Εμείς την υποχρέωση μας απέναντι στους συνταξιούχους αλλά και απέναντι στην αλήθεια την κάναμε διότι η κίνηση αυτή ήταν μια πίεση πραγματική να φανεί η αλήθεια και να τελειώνει ο εμπαιγμός. Η μέχρι τώρα αντίδραση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει ότι παραμένει η υπογραφή της στη μείωση των συντάξεων, όλα τα αλλά είναι θεωρίες τα οποία θα δούμε αν θα επιβεβαιωθούν ή όχι».