Ερώτηση αναφορικά με τη δομή και την οργάνωση της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., σε μία περίοδο μάλιστα έντονου ανταγωνισμού σε ότι αφορά στα πολιτιστικά φεστιβάλ στην Ευρώπη, κατέθεσε την Πέμπτη προς την υπουργό Πολιτισμού η βουλευτής Α' Αθήνας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στην ερώτησή της, η τομεάρχης Πολιτισμού της Ν.Δ. σημειώνει πως «η Διοίκηση της Ελληνικό Φεστιβάλ ενέταξε φέτος 7 ιδιωτικές παραγωγές στο πρόγραμμα-κορμό του Φεστιβάλ Αθηνών, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, γεγονός που αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του ιστορικού πολιτιστικού θεσμού».

Υπογραμμίζει, δε, πως εκτός από την αύξηση των εσόδων, η εταιρεία θα πρέπει να ολοκληρώσει το οργανόγραμμα της που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, προκειμένου να διασφαλίσει τα έμπειρα στελέχη που διαθέτουν την ανάλογη εξειδίκευση για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις όποιες τεχνικές και οργανωτικές προκλήσεις.

Η κ. Κεφαλογιάννη θέτει προς την Υπουργό Πολιτισμού σειρά ερωτημάτων σχετικά με τον χρόνο κατάρτισης του οργανογράμματος της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε, τον τρόπο διασφάλισης ότι έμπειρα στελέχη θα παραμείνουν στο δυναμικό της καθώς, επίσης, και για τις συμφωνίες με τις οποίες ενσωματώθηκαν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων 7 ιδιωτικές παραγωγές και για το ποσό που εισέπραξε η Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. από την υλοποίηση τους.