Στην τελική ευθεία μπήκε η ολοκλήρωση του έργου του Ελληνικού όπως είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Επί της ουσίας τα θέματα έχουν λυθεί. Απομένει ο διαγωνισμός για το καζίνο. Πολύ σύντομα θα είναι στον αέρα η προκήρυξη» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα capital controls είπε πως θα έπρεπε να είχαν τελειώσει ήδη, καθώς εμποδίζουν να έρθουν στη χώρα κεφάλαια. «Μετά τις 21 Αυγούστου είναι τελείως αδικαιολόγητο να παραμείνουν» υπογράμμισε.

Για την πολιτική αντιπαράθεση 

Σε ερώτηση για την πολιτική αντιπαράθεση είπε πως «πρέπει να αφήσουμε πίσω γυναίκες και συγγενείς και να μπούμε σε άλλο πεδίο».

Xαρακτηριστικά τα όσα είπε: «Νομίζω ότι καθώς θα πηγαίνουμε από εδώ και πέρα στην καινούργια φάση που μπήκε η οικονομία και η χώρα και καθώς θα πηγαίνουμε σε εκλογές εκ των πραγμάτων ένα κεντρικό θέμα ποια θα είναι η κυβέρνηση η επόμενη και ποια θα είναι η πολιτική που θα εφαρμοστεί την επόμενη μέρα εκ των πραγμάτων αυτό τροφοδοτεί μια αντιπαράθεση οξεία. Αυτό όμως είναι λογικό και υγιές αρκεί να ακούσουμε πραγματικές προτάσεις, αρκεί να ακούσουμε διαφορετικές απόψεις για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και μπρος. Αν σε αυτά συγκεντρωθούμε εμένα η πόλωση αυτού του τύπου δεν με φοβίζει, αντίθετα θα διευκολύνει τον ελληνικό λαό να καταλάβει τις διαφορές και να κάνει την επιλογή του. Τα υπόλοιπα θέματα προφανώς πρέπει να παραμεριστούν, να μπουν στην άκρη. Ο διάλογος πρέπει να συγκεντρωθεί σε αυτά που είπαμε, τα άλλα είναι περιττά.

Υπήρχε ένα βαρύ πολιτικό κλίμα και αυτό να το αποδώσουμε στην οξύτητα των θεμάτων και επίσης να το αποδώσουμε και σε μια προσπάθεια να στραφεί η συζήτηση σε θέματα που σχετίζονται με το παρελθόν και έχουν να κάνουν με την ανάγκη κάθαρσης, διαφάνειας, χτυπήματος της διαφθοράς, από αυτά έχει ανάγκη ο τόπος αλλά νομίζω ότι αυτά πρέπει να περάσουν σε δεύτερη μοίρα, αυτό που κυρίως πρέπει να δούμε είναι το μέλλον και οι διαφορές στην πολιτική γιατί οι διαφορές στην πολιτική είναι μεγάλες. Αν αυτές αναδειχτούν θεωρώ ότι θα υπάρχει η 'σωστή' πόλωση εν όψει των εκλογών.»