Μήνυμα συσπείρωσης στέλνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει των κρίσιμων επόμενων μηνών που θα ακολουθήσουν για την παράταξη και την χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης εμπιστεύτηκε το νευραλγικό πόστο της προεδρίας του 12ου συνεδρίου που διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία στις 14 και 15 Δεκεμβρίου στον πρώην πρόεδρο του κόμματος και εσωκομματικό του αντίπαλο στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στη ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η απόφαση για ανάδειξη του κ. Μεϊμαράκη σε ρόλο – κλειδί επιβεβαιώνει το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» που θέλει τους δύο άντρες να βρίσκονται σε συχνή επικοινωνία και τις μεταξύ τους συναντήσεις να έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό το μέλλον της παράταξης και την εκλογική ετοιμότητά της ενόψει και ενδεχόμενης κάλπης στο προσεχές διάστημα.

Το Συνέδριο της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Δεκέμβριο, πέραν του Βαγγέλη Μειμαράκη στην οργανωτική Επιτροπή αναμένεται να αξιοποιηθούν κι άλλα πρόσωπα που έχουν ξεχωριστό βάρος για την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, με την Πειραιώς να ανακοινώνει στο προσεχές διάστημα τις κινήσεις της προκειμένου να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή μελών και στελεχών στις εσωκομματικές διεργασίες.

Η εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη φαίνεται και από τη σημασία του 12ου συνεδρίου στους κόλπους της κεντροδεξιάς παράταξης, καθώς από αυτό θα εκλεγεί η επιτροπή που αργότερα ενδέχεται να μετατραπεί σε Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, προκειμένου να καταφέρουν στην Πειραιώς να κερδίσουν την πρώτη θέση και την αυτοδυναμία στις εκλογές. Τις πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να στηρίζουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, δημιουργώντας κύμα σύμπνοιας και εξωστρέφειας στην κεντροδεξιά παράταξη.

Ο ρόλος του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που στους κόλπους της παράταξης είναι γνωστός και ως «ψυχή της παράταξης», θα ενισχυθεί περαιτέρω ενόψει στο διάστημα μέχρι τις εκλογές. Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμά ότι η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας είναι το κλειδί για την αυτοδυναμία και τη στρατηγική και πολιτική νίκη εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές που αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο και τους συνεργάτες του και, κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, δεν θα επέτρεπε να μην αξιοποιηθεί ένα στέλεχος που στήριξε το κόμμα σε δύσκολες περιόδους.

Τα στελέχη της Πειραιώς δεν παύουν πάντως να επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία την εκλογική ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται η παράταξη εκτιμώντας, παράλληλα, ότι ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας θα ενεργοποιηθεί πλήρως στο επόμενο διάστημα προκειμένου να εξασφαλιστεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στις εκλογές.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τρίτο συνέδριο που δρομολογείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναδεικνύοντας την έμφαση που δίνει ο ίδιος στις εσωκομματικές διεργασίες και την ύπαρξη πολυφωνίας και δημοκρατικού λόγου εντός και εκτός της παράταξης.