Δριμεία κριτική εις βάρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90.1 FM» και τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Θανάση Φουσκίδη.

Ο κ. Μανιάτης, αναφερόμενος στις δηλώσεις Κοτζιά για την εξωτερική πολιτική, σημείωσε: «Σε μια εποχή όπου υπάρχει μια τεράστια γεωπολιτική αναταραχή στην ευρύτερη γειτονιάς μας, και που γνωρίζουμε πολύ καλά ότι και ο πιο σκληρός αναθεωρητικός μας γείτονας ο Ερντογάν αλλά και η ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων βρίσκονται σε μια απόλυτη ρευστότητα, τέτοιου είδους εκφράσεις θεωρώ ότι δεν βοηθούν καθόλου στο να εμφανίζεται η Ελλάδα ως μια σταθερή, αποφασιστική δύναμη η οποία μπορεί να διεκδικήσει με υπευθυνότητα τα εθνικά της δίκαια».

Σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών» για τις ρυθμίσεις των δανείων των αδελφών του Πρωθυπουργού και την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι «έχουν αναδειχτεί αμείλικτα ερωτήματα. Περιμένω να δω ποτέ θα κάνει προσωπική δήλωση ο κος Πρωθυπουργός. Έχεις τον οικονομικό σου σύμβουλο και ξάδελφο σου βεβαιωμένα πια να έχει πλαστογραφήσει την ασφαλιστική του ενημερότητα-και το πλαστό αυτό έγγραφο να χρησιμοποιείται από τον αδελφό σου και την αδελφή σου αυτά όλα δεν συνιστούν μια κορυφαίας ηθικής σημασίας δράση για την οποία οφείλεις εσύ-δεδομένου και της συγγενικής σχέσης αλλά κυρίως και της πολιτικής σχέσης που έχεις με τον ίδιο τον αναφερόμενο στο πλαστό έγγραφο, δεν έχεις χρέος να απαντήσεις ευθέως στους πολίτες; Έγινε πλαστογραφία, ναι ή οχι;»

«Στη συνέχεια, πως έγινε ο χειρισμός, από κάποιον χαμηλόβαθμο δικαστικό λειτουργό, πως αυτός ο δικαστικός λειτουργός επανεξέτασε από άλλη θέση ευθύνης την ίδια υπόθεση, την βάζει στο αρχείο και λοιπά όλα αυτά είναι ζητήματα που προσθέτουν καινούργια αμείλικτα ερωτήματα. Είναι απολύτως βέβαιο ότι τέτοιου είδους ευνοϊκή συμπεριφορά από τράπεζα δεν νομίζω να έχει τύχει άλλη κατασκευαστική εταιρεία της πατρίδας μας», συμπλήρωσε ο βουλευτής.

Τέλος, αναφερόμενος στο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, ο κ. Μανιάτης τόνισε: «Δυστυχώς έχει τσαλαπατηθεί και έχει εξαφανιστεί από την παρέα που κυβερνά τη χώρα, από το μέγαρο Μάξιμου, εδώ και πολύ καιρό το ηθικό πλεονέκτημα, και αυτο είναι ένα επιπλέον από τα τραγικά λάθη που έκαναν σε βάρος της πραγματικής, της προοδευτικής Αριστεράς, οι άνθρωποι που κυβερνούν σήμερα. Ο πολίτης είναι βαθιά πληγωμένος, αισθάνεται βαθιά προδομένος από την κυβέρνηση, πολύ περισσότερο όταν βλέπει να μην του δίνουν απαντήσεις σε συγκεκριμένα πρακτικά ζητήματα ηθικής που έχουν αναδειχτεί. Να μην του δίνουν απαντήσεις αυτοί που ως ρομφαία περιέφεραν τη δήθεν άμεμπτη ηθική τους προεκλογικά ενώ τώρα μόλις μπήκαν και στρογγυλοκάθισαν στις καρέκλες της εξουσίας βλέπουμε ότι δυστυχώς χειρίζονται και τη Δικαιοσύνη αλλά και τα ζητηματα ηθικής με μια κυνική κομματική προσέγγιση προς ίδιον όφελος προκειμένου να μη θιγούν αυτά τα οποία έχουν διασφαλίσει για τον εαυτό τους».