Δίπλα στον ανθρώπινο πόνο, στους απαρηγόρητους με καμία λέξη και κανέναν τρόπο ανθρώπους που επλήγησαν με τον χειρότερο τρόπο από την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, δεν χωράει καμία απάντηση στα σπαρακτικά «γιατί» που θα τους βασανίζουν για πάντα.

Όσο όμως υπάρχει ο κίνδυνος τόσο οι καταστάσεις, όσο και οι εξελίξεις να γίνουν πιο δραματικές και να επαναληφθούν τα ερωτήματα για το πώς μια πυρκαγιά του καλοκαιριού εξελίχθηκε σε εθνική τραγωδία θα παραμένουν αμείλικτα και θα αναζητούν απαντήσεις.

Η πολιτεία θα πρέπει να δώσει απαντήσεις σε όλους τους Έλληνες που σοκαρισμένοι παρακολουθούν, αλλά συμπάσχουν παράλληλα και στέκονται με ιδιαίτερη συγκίνηση αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους τους στην Ανατολική Αττική.  

Η δύναμη και ο στόλος των πυροσβεστικών Canadair, πόσος είναι και πόσα από αυτά τα αεροσκάφη είναι επιχειρησιακά διαθέσιμα;

Η δύναμη των Πυροσβεστικών Οχημάτων, πόση είναι και πόσα είναι επιχειρησιακά διαθέσιμα, καθώς η εικόνα που υπάρχει για την λειτουργικότητά τους είναι θολή, λόγω τόσο των βλαβών όσο και για εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπάρχει ανανέωσή τους.  

Ποιες ενέργειες έγιναν από πλευράς Υπουργείου ΠΡΟΠΟ αλλά και της Ηγεσίας του ΠΣ για αύξηση διαθεσιμότητας εν όψει της πυροσβεστικής περιόδου;  

Πότε δόθηκε από την Υπεύθυνη Περιφέρεια διαταγή εκκένωσης της περιοχής;

Γιατί ο δήμαρχος Ραφήνας καταγγέλλει ότι ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ μια τέτοια εντολή;  

Υπήρχε σχέδιο εκκενώσεως κατοίκων στην Περιφέρεια και στον Δήμο;

Ποια ήταν η εκτίμηση του κινδύνου και της απειλής που έκανε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας;