Με 10 εκατομμύρια ευρώ θα ενισχύσει την προσπάθεια κάλυψης αναγκών τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής η Ελληνική Βουλή, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.  

«Στο πλαίσιο της αυτονόητης ένδειξης αλληλεγγύης και συμπαράστασης κι ενώ ακόμα γίνεται καταμέτρηση δυστυχώς, σε ό,τι αφορά αγνοούμενος ή και θύματα της καταστροφής η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα να συμβάλλει στον ειδικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων με ένα ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ από το αποθεματικό της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Όπως σημείωσε η καταβολή θα γίνει όταν ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η καταμέτρηση των ζημιών και των αναγκών. «Αφού υπάρξει η ακριβής καταγραφή από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της κατάστασης των οικογενειών που επλήγησαν θα υπάρξει ειδικό βοήθημα προς όλα τα παιδιά που έχουν πληγεί ιδιαίτερα μέσα από αυτή την τρομακτική καταστροφή .

Αυτή η βοήθεια θα είναι εφ’άπαξ. Δεν έχουμε δικαίωμα εκ του Κανονισμού να προχωρήσουμε σε διαχρονικές υιοθεσίες όπως γίνεται για τα παιδιά ανθρώπων που έπεσαν στο καθήκον πλην όμως θα υπάρξει μια πολύ ικανοποιητική βοήθεια στον λογαριασμό κάθε παιδιού που θα καταγραφεί από την ειδική επιτροπή».

Για τα διαδικαστικά ο κ. Βούτσης ανέφερε πως: «Θα γίνει μια ειδική συνεδρίαση στο τρίτο θερινό τμήμα της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης με ακρόαση φορέων πολιτικής προστασίας σε σχέση με όλα τα ζητήματα που αφορούν σε θέματα πολιτικής προστασίας και σχεδίων, όπου θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο να υπάρξει μια πρωτοβουλία σε επίπεδο ειδικής επιτροπής της Βουλής που ενδελεχώς και με βάση όλες τις εμπειρίες θα καταλήξει και σε επιπλέον συμπεράσματα για την ενίσχυση του κρίσιμου τομέα της πολιτικής προστασίας.

Η Βουλή συνεχίζει τις εργασίες της. Η Βουλή θα είναι ο χώρος όπου θα έρθουν οι όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις χρειαστούν και εκπονηθούν από την κυβέρνηση, πλην όσων περάσουν με ΠΝΠ για άμεση ανακούφιση των πληγέντων».