Αυταρέσκεια, ανικανότητα και δειλία, είναι η εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα, η οποία ακόμη πάνω στις στάχτες στις οποίες κάηκαν 86 – σύμφωνα με τους ιατροδικαστές – συνάνθρωποί μας προσπαθεί να κρυφτεί από τις ευθύνες της. Πέρα από την χθεσινή συνέντευξη-παρωδία με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης να δηλώνουν ότι όλα ήταν καλά καμωμένα, ο Πάνος Καμμένος φροντίζει και διεθνώς να αναδεικνύει την ανικανότητά τους, καθώς επιχείρησε με την συνέντευξή του στο BBC, να επικαλεστεί οποιαδήποτε δικαιολογία για την ολιγωρία. Σε ένα από τα σημεία της συνέντευξή του ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως «δεν μας άφησε το ΝΑΤΟ να κάνουμε έγκαιρη διάσωση».

Δεν ήταν δηλαδή μόνο η αυθαίρετη δόμηση, ο άνεμος και οι καιρικοί συνθήκες. Ήταν και το ΝΑΤΟ σύμφωνα με το κ. Καμμένο που φταίει για τα 86 θύματα.  

Ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είπε χαρακτηριστικά επιχειρώντας να δικαιολογήσει την καθυστέρηση της επέμβασης των Ενόπλων Δυνάμεων (η φρεγάτα «Ελλη» F450 προσέγγισε στην περιοχή στις 03.00 τα ξημερώματα και μια οκταμελή ομάδα της Ζ’ΜΑΚ μετά τις 23.30), πως «Είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και δεν επιτρέπεται να επιχειρούμε ταυτόχρονα με την πολιτικές υπηρεσίες» («We are not allow to operate the same time with civil services»)! Επομένως το ΝΑΤΟ έφταιγε επειδή δεν επενέβησαν οι Ενοπλες Δυνάμεις εγκαίρως ώστε να διασώσουν και να απεγκλωβίσουν; Δείτε το σχετικό βίντεο.

Το επίμαχο σημείο βρίσκεται στο 1′:06”: