Σε μια ανακοίνωση - πρόκληση που εξέδωσε πριν λίγο το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για "άμεση" ενημέρωση για τα δεδομένα της τραγωδίας, στις δυο και μισή, ενώ όλα τα στοιχεία μέχρι στιγμής δείχνουν ότι ήταν ενήμεροι πολύ νωρίτερα για την ύπαρξη νεκρών από τη φονική πυρκαγιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη στιγμή που δεν έχουν ενημερώσει επίσημα πόσοι είναι είναι οι αγνοούμενοι, έχουν πραγματοποιήσει μία συνέντευξη Τύπου - σόου Τζανακόπουλου, έχοντας προηγηθεί μία "ενημέρωση" άνευ αντικειμένου στον Αλέξη Τσίπρα και με τους υπουργούς να λένε ότι "όλα πήγαν καλά" παρά τους 88 νεκρούς (επίσημα) και πολλούς ακόμα αγνοούμενους, το μόνο που σκέφτηκαν να κάνουν αυτή την ώρα είναι να επιτεθούν στη Νέα Δημοκρατία και στους δημοσιογράφους.

Επίσης αυτό που προκαλεί αίσθηση και εγείρει ερωτήματα είναι η αναφορά - γκάφα; - της κυβέρνησης μόνο στην αναζήτηση νεκρών και όχι αγνοούμενων, μη σεβόμενοι και τον πόνο τόσων ανθρώπων που ελπίζουν μέχρι και την τελευταία στιγμή να εντοπιστούν ζωντανοί όσοι αγννούνται.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Την ώρα που ακόμη ψάχνουμε τους νεκρούς μας, η ΝΔ με τα ΜΜΕ που την στηρίζουν έχουν επιδοθεί σε απίστευτη τυμβωρυχία με μόνο στόχο το πολιτικό όφελος.

Δεν υπάρχει προηγούμενο κρίσης όπου η ενημέρωση για όλα τα δεδομένα της τραγωδίας να ήταν τόσο άμεση και μάλιστα από τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος έκανε έκτακτη ενημέρωση στις δυο και μισή, αμέσως μόλις έφτασαν στο κέντρο επιχειρήσεων οι πρώτες πληροφορίες για το μέγεθος της καταστροφής.

Η προσπάθεια της ΝΔ να παίξει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας αποτελεί ντροπή που ανήκει αποκλειστικά στον αρχηγό της, ο οποίος και την καθοδηγεί από το παρασκήνιο.