Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες από τις προκλητικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, αναφορικά με τους νεκρούς στο Μάτι που, όπως είπε ο ίδιος, θολώνουν την εικόνα της κυβέρνησης.

Οργισμένοι εμφανίζονται και οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι οι νεκροί από τη φωτιά στο Μάτι «θολώνουν την εικόνα» για την αποτελεσματικότητας του κράτους.

Η δήλωση του υπουργού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και πληθώρα σχολίων από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι εξέφρασαν για ακόμη μια φορά την αγανάκτηση και την οργή τους για την τραγωδία στο Μάτι και τις προκλητικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης.

Λίγο αργότερα και μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο υπουργός μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλησε να απαντήσει στις αντιδράσεις για τη δήλωσή του.

Στην ανάρτησή του, όμως, ο κ. Πολάκης φαίνεται πως δεν έχει καμία διάθεση μεταμέλειας, καθώς όχι μόνο δεν ανακαλεί τη δήλωσή του αλλά προβαίνει σε επίθεση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όντας προφανώς εκτεθειμένος, τα οποία κατηγορεί για «λάσπη, διαστρέβλωση ειδήσεων και μαύρη προπαγάνδα».

Τα πυρά της αντιπολίτευσης

Δριμεία κριτική εις βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ασκεί η Νέα Δημοκρατία αναφέροντας πως είναι «ύβρις» να μιλά για νεκρούς που θολώνουν την εικόνα των επιδόσεων της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει: «Η ύβρις του κ. Πολάκη ότι οι νεκροί στο Μάτι "θολώνουν την εικόνα" των επιδόσεων της Κυβέρνησης, επιβεβαιώνει τον κυνισμό που διατρέχει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την επιχείρηση συγκάλυψης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες, γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλει νεκρούς. Όμως είναι εκεί για να στηρίζει και να εκτελεί οδηγίες του Πρωθυπουργού».

«Άλλωστε, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας», καταλήγει

Από τη δική του πλευρά, το Κίνημα Αλλαγής χαρακτηρίζει «ντροπιαστική» τη συνέντευξη του Παύλου Πολάκη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σημείωσε ότι «έχουμε ένα οξύμωρο. Βλέπουμε έναν Υπουργό που έλεγε ότι όλα τα έκανε καλά να παραιτείται κι έναν Πρωθυπουργό που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη να μένει στη θέση του. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι θα πρέπει να ξαναγράψουν τα βιβλία τους στη νομική επιστήμη, διότι θα έπρεπε να έχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο».

Συμπλήρωσε δε, ότι «ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη θα έπρεπε να έχει φύγει».

Μάλιστα, ο κ. Χρηστίδης επισήμανε πως «ξηλώνεται το πουλόβερ των μεγάλων ευθυνών γύρω από την πλημμελή προετοιμασία και πρόληψη ενόψει του καλοκαιριού, της ανικανότητας στη διαχείριση της προηγούμενης εβδομάδας και της απαράδεκτης επικοινωνιακής παρωδίας που έστησε η κυβέρνηση αυτή».

«Η συνέντευξη του κ. Πολάκη με αυτό που αναφέρεται και δεν τολμούμε να το επαναλάβουμε, είναι ντροπιαστική. Δεν μπορεί να στέκεται αυτός ο άνθρωπος ως Υπουργός Υγείας όταν βγαίνει και λέει αυτά τα πράγματα. Αυτά είναι αντιλήψεις μιας πολύ σκληρής προπαγάνδας ενός ανθρώπου που δεν θα έπρεπε να είναι μέλος οποιασδήποτε κυβέρνησης», κατέληξε.