Με δόσεις αναλαμβάνει η κυβέρνηση την... πολιτική ευθύνη για την τραγωδία στο Μάτι. Από την περίφημη συνέντευξη Τύπου, όπου διαπιστώθηκε ότι όλα έγιναν σωστά, έχει πλέον μείνει ένα άτομο στην κυβέρνηση: ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Τα υπόλοιπα μέλη του πάνελ απομακρύνθηκαν. Αρχικά ο αρμόδιος Νίκος Τόσκας και στη συνέχεια οι «αλάνθαστοι» αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Καλά διασταυρωμένες πηγές του Secret αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Πότε θα γίνει: οι γνωρίζοντες τον τοποθετούν μεταξύ Δεκαπενταυγούστου και 8-9 Σεπτεμβρίου, πριν την επίσκεψη στην ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να «αποχωρούν» ο Πάνος Σκουρλέτης (ΥΠΕΣ), ο Παναγιώτης Κουρουμπλής (Ναυτιλίας), αλλά και Χριστόφορος Βερναρδάκης, που πρόσφατα τοποθετήθηκε για την ηλικία του πρωθυπουργού...

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν φαίνεται τελικά να απομακρύνεται, ενώ αναζητούνται τα πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν τους καρατομηθέντες. Κατά πληροφορίες ο Νίκος Παππάς μοιάζει να κινείται προς το Εσωτερικών, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αποχωρήσει από το ΥΠΟΙΚ, λόγω και της «εξόδου» από τα μνημόνια. Ο κ. Τσακαλώτος άσκησε άλλωστε κριτική σε στελέχη της κυβέρνησης για τους χειρισμούς στην τραγωδία της Ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με το Secret, η κίνηση των «53+» συζητά ακόμα και θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση εκλογικού «Βατερλώ».