Ομαδικά πυρά εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού με αφορμή το χορό των πανηγυρισμών που σέρνουν από σήμερα  για τη δήθεν καθαρή έξοδο από το τρίτο μνημόνιο.

Με Καβάφη σχολίασε η ΝΔ την «δήθεν καθαρή έξοδο από το μνημόνιο»

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για «τη δήθεν καθαρή έξοδο από το τρίτο μνημόνιο» εξαπέλυσε με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι το Μαξίμου δεν βρήκε το παραμικρό να πει για την δήλωση του Ρέκλινγκ για το κακό που έγινε στην χώρα στο δεύτερο μισό του 2015, παραπέμποντας στις δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) ότι «η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε, αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015».

Τέλος, με αφορμή τις πληροφορίες ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα στήσει… φιέστα στην Ιθάκη, αφιέρωσε στον πρωθυπουργό στίχους του Καβάφη.

Κίνημα Αλλαγής: Σε αντίθεση με τον Οδυσσέα, ο Τσίπρας απέτυχε

«Πρωταγωνιστή της δημαγωγίας και τον λαϊκισμού» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλάγής, Παύλος Χρηστίδης, τονίζοντας πως «νομίζει ότι με επικοινωνιακά τεχνάσματα μπορεί να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες του».

«Οι Έλληνες δεν είναι Λωτοφάγοι» ανέφερε ο κ. Χρηστίδης, προσθέτοντας πως «θυμούνται τους πρωταγωνιστές των διχασμών, της πλατείας των αγανακτισμένων, των ανέξοδων υποσχέσεων που δέσμευσαν την χώρα».

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εφαρμόζουν με τον πιο σκληρό και άδικο τρόπο το αχρείαστο μνημόνιο τους, με μέτρα που οι Έλληνες θα πληρώνουν για πολλές δεκαετίες. Αντί για πανηγύρια, θα έπρεπε να ζητήσουν ένα συγγνώμη για τα χαμένα χρόνια», πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης.

Τέλος, σημείωσε πως «σε αντίθεση με τον Οδυσσέα που τα κατάφερε, ο κ. Τσίπρας απέτυχε».

Ποτάμι: Η λήξη του τρίτου μνημονίου βρίσκει τη χώρα λαβωμένη

«Η λήξη του τρίτου μνημονίου βρίσκει τη χώρα λαβωμένη και με πολλά φορτία στην πλάτη της για τις επόμενες δεκαετίες» αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, σημειώνοντας ότι χρειάζεται « περισυλλογή, σχέδιο και γενναίες αποφάσεις και όχι πανηγυρισμούς».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τη μείωση του ΑΕΠ κατά 25%, τη διαφυγή 450.000 νέων στο εξωτερικό, τους φόρους που κινούνται σε δυσθεώρητα ύψη και τα κόκκινα δάνεια που ξεπερνούν τα 100 δισ. Ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ποτάμι καταγγέλλει τις πολιτικές ηγεσίες και τους εταιίρους, αλλά επιρρίπτει ευθύνες και στους πολίτες « που δελεάστηκαν και τελικά εμπιστεύθηκαν δημαγωγούς και ανίκανους πολιτικάντηδες».

Το πρώτο εξάμηνο Τσίπρα στοίχησε 86-200 δισεκατομμύρια

Μάλιστα, το Ποτάμι εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης. «Το πρώτο εξάμηνο της πρωθυπουργίας του κ. Τσίπρα το 2015, στοίχισε στη χώρα, σύμφωνα με όλους τους ανεξάρτητους παρατηρητές, από 86 έως 200 δισεκατομμύρια και φόρτωσε στους Έλληνες άλλα τρία μνημονιακά χρόνια και πολλές δεκαετίες ταπεινωτικής επιτήρησης», επισημαίνει.

ΚΚΕ

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, τόνισε ότι ο λαός «δεν πρέπει να προσμένει τίποτα θετικό από την τυπική έξοδο από τα μνημόνια, γιατί τα μέτρα είναι εδώ και θα εφαρμοστούν και το επόμενο διάστημα. Είναι τα μέτρα που προβλέπονται από τα μνημόνια τα οποία ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις στα χρόνια της κρίσης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να ολοκληρώσει τη "βρόμικη δουλειά", δηλαδή να υλοποιήσει τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου με νόμους, για να γίνει ακόμα πιο φθηνή η εργατική δύναμη, με αποτέλεσμα, ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι να είναι σε ένα πέλαγος προβλημάτων», τόνισε ενά επισήμανε ότι «κοινή στρατηγική των πολιτικών δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛΛ. κ.ά., είναι η ανάκαμψη του κεφαλαίου από την καπιταλιστική κρίση, πάνω στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξη».

Ένωση Κεντρώων: «Η έξοδος από το μνημόνιο κάτω από τους όρους που γίνεται αποκλείει θριαμβολογίες και πανηγυρισμούς»

Από τη μεριά της η Ένωση Κεντρώων σχολιάζει πως «η έξοδος από το μνημόνιο κάτω από τους όρους που γίνεται αποκλείει θριαμβολογίες και πανηγυρισμούς» και προσθέτει ότι «τα σκληρά μέτρα μένουν, οι μεταρρυθμίσεις είναι στη μέση, επενδύσεις δεν έρχονται και τα χρήματα των τραπεζών βρίσκονται στο εξωτερικό. Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και η πολιτική να κόβουμε συντάξεις, να βάζουμε φόρους και να διορίζουμε ανθρώπους με 300€ το μήνα, είναι πολιτική εξαθλίωσης και όχι ανάπτυξης».

Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων «αυτό που φταίει είναι το κυβερνητικό μοντέλο, κυβερνήσεων με 153 και η οριακή πλειοψηφία που αντί να προσελκύει, διώχνει τους επενδυτές. Η λύση βρίσκεται σε πολυκομματικές κυβερνήσεις 240 βουλευτών που θα εμπνεύσουν εμπιστοσύνη σε Έλληνες και ξένους. Το αφήγημα του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη είναι χωρίς αντίκρισμα, γιατί διχάζει την πολιτική μας ζωή».

Άδωνις: Η χώρα θα είχε βγει από τα Μνημόνια εδώ και τρία χρόνια

H χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια εδώ και τρία χρόνια, αν δεν είχε επικρατήσει ο αντιμνημονιακός λαϊκισμός της Πρώτης Φοράς Αριστεράς» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γεωργιάδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:«Για ποια ακριβώς έξοδο από τα μνημόνια πανηγυρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ; Η δήθεν επιτυχία τους είναι τόσο fake, όσο και οι ίδιοι. Προσβάλλουν τη νοημοσύνη του μέσου Έλληνα πολίτη που ζει σε καθεστώς ασφυξίας, εξαιτίας του τρίτου και αχρείαστου μνημονίου, στο οποίο μας οδήγησαν οι τραγικοί χειρισμοί Τσίπρα- Βαρουφάκη. Η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια εδώ και τρία χρόνια, αν δεν είχε επικρατήσει ο αντιμνημονιακός λαϊκισμός της Πρώτης Φοράς Αριστεράς. Αν δεν είχαν εξαπατήσει και δεν είχαν σπείρει τη διχόνοια στην κοινωνία.

Οι υποκινητές του διχασμού, σήμερα, πανηγυρίζουν. Όχι, όμως για πολύ. Το κόστος από την καταστροφική διακυβέρνησή τους τιμολογείται από 86 έως 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Το «μάρμαρο» το έχει πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός. Σύντομα, θα το πληρώσουν και οι ίδιοι.

Κεραυνοί Βενιζέλου κατά κυβέρνησης για τα περί εξόδου από το Μνημόνιο

Προσβλητικό για την κοινή λογική χαρακτηρίζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος το γεγονός ότι η κυβέρνηση εμφανίζει την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο ενώ, επισημαίνει ότι "Η έξοδος από την κρίση μπορεί να αρχίσει πράγματι μόνο όταν διαμορφωθούν οι πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις σεβασμού της αλήθειας και της κοινής λογικής".

«Το γεγονός ότι η έξοδος από το τρίτο μνημόνιο στο οποίο οδηγηθήκαμε με τους χειρότερους δυνατούς όρους το 2015 και η είσοδος στη γκρίζα περιοχή του τέταρτου μνημονίου που έχει τα μειονεκτήματα αλλά όχι τις εγγυήσεις των προηγούμενων, εμφανίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως επιτυχία, είναι προσβλητικό για την κοινή λογική. Όποιος όμως διαθέτει κοινή λογική μπορεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα», αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Το επικίνδυνο είναι ότι επιχειρείται, για πολλοστή φορά τα τελευταία εννιά χρόνια, να ακυρωθεί η κοινή λογική. Να επικρατήσουν νέες, πιο επικίνδυνες τη φορά αυτή «ψευδαισθήσεις». Να συγκαλυφθεί η αλήθεια και να μείνει η χώρα απροετοίμαστη για το μέλλον, τις δυνατότητες αλλά και τους κινδύνους του.

Για το λόγο αυτό η έξοδος από την κρίση μπορεί να αρχίσει πράγματι μόνο όταν διαμορφωθούν οι πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις σεβασμού της αλήθειας και της κοινής λογικής. Έως τότε θα συνεχίσουμε δυστυχώς να χάνουμε πολύτιμο εθνικό χρόνο, όπως συμβαίνει τα τριάμισι τελευταία χρόνια της δευτερογενούς κρίσης που άρχισε τον Ιανουάριο του 2015», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος