Τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε η εισαγωγική τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο.

ΝΔ: Ο κυνικός θίασος που κυβερνά βρίσκεται σε αποσύνθεση

H Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για «κυνικός θίασος που κυβερνά, βρίσκεται πια σε αποσύνθεση και τα μέλη του δεν μπορούν να το κρύψουν ούτε κεκλεισμένων των θυρών», υπογραμμίζοντας πως «πρώτη φορά κάποιος πρωθυπουργός εκλιπαρεί υπουργούς να μη τον ρίξουν».

«Ο κυνικός θίασος που κυβερνά βρίσκεται πια σε αποσύνθεση και τα μέλη του δεν μπορούν να το κρύψουν ούτε κεκλεισμένων των θυρών. Δεν έχει ξαναγίνει πρωθυπουργός να εκλιπαρεί τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν και στη συνέχεια να τους παρακολουθεί άβουλος να αλληλοκατηγορούνται για να μην χάσουν την καρέκλα τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς. 

Κίνημα Αλλαγής: Ο Τσίπρας παρακαλεί τον Καμμένο να «μην τον ρίξει»

Για μετατροπή του υπουργικού συμβουλίου σε κακόγουστη παράσταση έκανε λόγο ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης, τονίζοντας πως «αφού χθες τα συμφώνησαν, σήμερα ο κ. Τσίπρας παρακαλεί τον κ. Καμμένο να ‘μην τον ρίξει’».

ΚΚΕ: Το μόνο πρόβλημα Τσίπρα – Καμμένου είναι η μη διατάραξη κυβερνητικής συνοχής

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΚΚΕ, με αφορμή τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπογραμμίζοντας πως «απ’ ότι φαίνεται το μόνο πρόβλημα του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο είναι η μη διατάραξη της κυβερνητικής συνοχής, με αφορμή το

Σκοπιανό κι όχι φυσικά η μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, την οποία κι έκανε γαργάρα, αφού συνιστά επίσημη κυβερνητική πολιτική».

Ποτάμι: Αν διαφωνούν τόσο πολύ, ας αφήσουν τις καρέκλες

Επίθεση κατά Τσίπρα – Καμμένου εξαπολύει και το Ποτάμι,λέγοντας ότι αν διαφωνούν τόσο πολύ, ας αφήσουν τις καρέκλες.

«Λίγες ώρες μετά τη μυστική συνάντησή τους, ο κ. Τσίπρας κάλεσε ενώπιον των υπουργών τον κ. Καμμένο να μη ρίξει την κυβέρνηση. Τι συνέβη; Αυτή τη φορά δεν τα βρήκαν; Αυτό το γαϊτανάκι, με δηλώσεις, αντιδηλώσεις και ψευτοκαυγάδες, που είναι σε βάρος της χώρας πρέπει να τελειώνει. Οι πολίτες έχουν πιο σοβαρά προβλήματα, από το να ασχολούνται διαρκώς με τις παραστάσεις τους. Αν διαφωνούν τόσο πολύ, ας αφήσουν τις καρέκλες. Αλλά είναι το τελευταίο που θα κάνουν», αναφέρει στην ανακοίνωσή που εξέδωσε ο Δημήτρης Τσιόδρας.