Σε μια ομιλία με καθαρά κομματικό χαρακτήρα προχώρησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Εποτροπή του κόμματός του. Για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός μίλησε για τα «κατορθώματα» της κυβέρνησης του, κατηγορώντας εκ νέου την κυβέρνηση Σαμαρά «γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, είχε ναρκοθετήσει μελετημένα κάθε μας βήμα», είπε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας για το 2015. Η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε εκ νέου στο στόχαστρο του πρωθυπουργού ο οποίος θέλοντας να πολώσει ακόμη περισσσότερο το κλίμα με φόντο τις κάλπες, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «εθνική στάση» στο Μακεδονικό. 

Κατά τα άλλα η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον κενή περιεχομένου αφού δεν αναφέρθηκε στα καίρια προβλήματα των πολιτών όπως η μείωση των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου. 

Αντιθέτως, ένα μήνα μετά την καταστροφική φωτιά στο Μάτι Αττικής όπου άφησε πίσω της 98 μέχρι στιγμής νεκρούς, και αφού αποδεδειγμένα το επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέκρυψε σκόπιμα το ότι υπήρχαν νεκροί κατά τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για προπαγάνδα και οτι θέλησε να αποκομίσει κομματικά οφέλη.

Όσον αφορά τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας δεν γνωστοποίησε κάτι νεο καθώς είπε πως «η λήξη της θηρτείας της κυβέρνησης είναι το φθινώπορο του 2019».

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το οτι ο πρωθυπουργός μίλησε όντας αποστασιοποιημένος από τις επώδυνες αλλαγές που η κυβέρνηση του έφερε στον ελληνικο λαό τα τελευταία τρία χρόνια καθώς αρκέστηκε στο να κάνει εύκολη κριτική στο κόμμα της αντιπολίτευσης ενώ δεν διαφοροποιήθηκε και από την τακτική του διχασμού προκειμένου να πολώσει περισσότερο το ήδη οξυ πολιτικό κλίμα, καθώς είπε πως «στις επόμενες εκλογές θα αναμετρηθούν οι πολιτικές και οι κοινωνικές μας διαφορές».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΕ πρότεινε για γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, τον μέχρι σήμερα υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη όπως ήταν αναμενόμενο.