Τη θέση της κυβέρνησης ότι πρόκειται για αντιπαράθεση δημοσιογράφου με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε με την απειλή σύλληψης της Σοφίας Ζαχαράκη, για το ζήτημα που προέκυψε με τον δημοσιογράφο-εκδότη Κ.Βαξεβάνη.

«Η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε αυτή την ιστορία. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι η κυβέρνηση διέταξε κάτι τέτοιο. Έχουν παρέλθει αυτές οι εποχές και όσοι δουλεύουν με τέτοιες εποχές καλό είναι να κοιταχτούνε στον καθρέφτη και να δουν το πρόσωπο τους γιατί μόνο αυτοί κάνουν τέτοιου είδους διώξεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν θα του άρεσε η εικόνα σύλληψης της κ. Ζαχαράκη, ο κ. Σαντορινιός απάντησε: «Προσωπικά δεν θα μου άρεσε μια τέτοια εικόνα».

Για το ζήτημα της ΠΝΟ, ο κ. Σαντορινιός είπε: «Αιτήματα δεν είναι προς την κυβέρνηση και το υπουργείο, είναι προς τους ακτοπλόους. Παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων, ενθαρρύνουμε και τις δύο πλευρές να τα βρουν προκειμένου να μπορέσει να λήξει η απεργία. Πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί κάποια λύση τις επόμενες ώρες.»