«Κανένας πρωθυπουργός - υπουργός Εξωτερικών, καμία κυβέρνηση και κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν δικαιούνται να αποφασίσουν για την Μακεδονία, για την εθνική μας υπόσταση ερήμην του ελληνικού λαού» αναφέρει ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας.

Σε δήλωσή του ο κ. Σούρλας υπογραμμίζει ότι μόνο ο λαός μπορεί να απαντήσει σε πιέσεις, εκβιασμούς που δέχεται η χώρα από παράγοντες του εξωτερικού: «Από αυτούς που πηγαινοέρχονται στα Σκόπια, που διαγκωνίζονται ποιος θα τα επισκεφθεί πρώτος, αποκαλώντας τα, μάλιστα, προκλητικά Μακεδονία χωρίς τη 'βόρεια'. Ο λαός μπορεί να θέσει τέρμα σε πολιτικά παιχνίδια και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει αν συμφωνεί ή όχι με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αν συμφωνεί να κυρωθεί. Αν όχι να αναζητηθούν, άλλες λύσεις εθνικά συμφέρουσες.»

Και ο κ. Σούρλας καταλήγει, καλώντας τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε δημοψήφισμα: «Αυτό σημαίνει, κύριε Τσίπρα, δημοκρατία, εμπιστοσύνη στη γνώμη των πολιτών, σεβασμό στις αποφάσεις της πλειοψηφίας των πολιτών και όχι στην αναζήτηση κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών».