Δριμεία κριτική προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην ΔΕΘ.

Στην δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης κατηγορεί μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό ότι ενεργεί ως «διεκπεραιωτής που μεταγλωττίζει σε εθνικό συμφέρον τις επιθυμίες, τις ορέξεις και τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις των ΗΠΑ και της γερμανικής Ευρώπης στη χώρα μας και στην περιοχή μας».

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι είναι μια συμφωνία που «προετοιμάστηκε στα άδυτα της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της αμερικανο-νατοϊκής κηδεμονίας στα Βαλκάνια και των πολιτικο-οικονομικών βλέψεων της Γερμανίας για την ολοκλήρωση της διάλυσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας»

Ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε, χαρακτήρισε «αυθαίρετες και αδικαιολόγητες» τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών.

«Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για το μήνυμα που έστειλε στη Μόσχα. Ξέχασε, όμως, τα μηνύματα που λαμβάνει και εκτελεί αμελλητί από ΗΠΑ, Γερμανία, Βρυξέλλες και τα γεράκια του Ισραήλ» αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης.

Συνεχίζοντας, χαρακτηρίζει «ξεπούλημα ενός κρίσιμου για την εθνική οικονομία και ασφάλεια στρατηγικού λιμανιού» την αμερικανική επένδυση στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης.

«Κάποιοι πρέπει να πληροφορήσουν τον Αλ. Τσίπρα, ότι οι μόνες, σχεδόν, «επενδύσεις» που γίνονται στη χώρα αφορούν στην εξαγορά και μάλιστα «κοψοχρονιά», κερδοφόρων στρατηγικών επιχειρήσεων, υποδομών και δικτύων της», αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ο γραμματέας της ΛΑ.Ε, υποστηρίζει ότι πρόκειται για «“ασπιρίνες” και “ψίχουλα” που χρηματοδοτούνται από την υπερφορολόγηση που πνίγει την οικονομία», και εκτιμά ότι, «η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» περίοδος επιτροπείας και λιτότητας, θα αποδειχθεί σκληρότερη, πιο βασανιστική και ατελείωτη για τον λαό και τον τόπο».

Κατηγορεί επίσης τον κ. Τσίπρα, ότι «δεν τόλμησε να ψελλίσει το παραμικρό για το καταστροφικό «τσουνάμι» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας και για το βάρβαρο κύμα αποκοπών ρεύματος που αυτήν την περίοδο καλπάζει σε σπίτια και επαγγελματικές στέγες, αφήνοντας φτωχές οικογένειες, αρρώστους, γέρους, παιδιά και οικονομικές δραστηριότητες χωρίς ουσιαστική δυνατότητα επιβίωσης».

«Τσίπρας και Μητσοτάκης αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία και συναποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της υποτέλειας, της αποικιοποίησης της χώρας, της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας και της εξυπηρέτησης των πιο άπληστων και διαπλεκόμενων μεγάλων οικονομικών συμφερόντων», αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης και καταλήγει:

«Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη ριζοσπαστική ανατροπή, που θα φέρει σε προτεραιότητα τα μεγάλα αιτήματα της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης στη χώρα, μέσα από την αμφισβήτηση του ευρωατλαντικού μονόδρομου της Ελλάδας, για μια νέα πολυδιάστατη οικονομική και εξωτερική πολιτική.

Αυτήν την ριζοσπαστική ανατροπή, με την ενίσχυση της Λαϊκής Ενότητας ως φερέγγυας ενωτικής και εναλλακτικής δύναμης, δεν μπορεί να την ανακόψουν ούτε οι ψεύτικες και κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις, ούτε ο αποκλεισμός και η φίμωση των αγωνιζόμενων αντισυστημικών δυνάμεων από τα κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης και την «χούντα» της ΕΡΤ».