Θύελλα αντιδράσεων, αλλά και διαψεύσεις προκάλεσε η διαρροή μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από ευρωπαϊκές πηγές, σύμφωνα με την οποία οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό, μιλούν όχι μόνο για αναβολή αλλά για ακύρωση του μέτρου για την μείωση των συντάξεων και μάλιστα έχουν ενημερώσει σχετικώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με σκληρές ανακοινώσεις που εξέδωσαν, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για όργιο προπαγάνδας της κυβέρνησης και ξεκαθάρισαν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση ότι οι θεσμοί προτίθεται να δώσουν το πράσινο φως για αναστολή του μέτρου περικοπής των συντάξεων.

Μετά τις ανακοινώσεις της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, ήρθε να διαψεύσει το… κυβερνητικό αφήγημα, δημοσίευμα του Reuters ενώ και η Κομισόν ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Ο,τι ακριβώς είχε πει δηλαδή λίγα 24ωρα πριν και ο Ζ. Κ. Γιούνκερ προκαλώντας εκνευρισμό στο Μαξίμου.

Νωρίτερα το τηλεγράφημα του ΑΠΕ είχε διαψεύσει τόσο η Κομισιόν όσο και το Reuters με σχετικό του ρεπορτάζ.

Ωστόσο και παρά τον σάλο που προκλήθηκε, το ΑΠΕ επιμένει και σε ανακοίνωσε που εξέδωσε τονίζει: «To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εμμένει στις πληροφορίες των συντακτών του από ευρωπαϊκές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες «οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του».

Στο μεταξύ, με καθυστέρηση εννέα ωρών το Υπουργείο Οικονομικών μέσω κορυφαίου αξιωματούχου της, διέψευσε το τηλεγράφημα του Αθηναικού Πρακτορείου Ειδήσεων, σύμφωνα με το οποίο η αντιπολίτευση ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των δανειστών στην Αθήνα πώς συζητούν όχι την αναβολή αλλά την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων από τον Ιανουάριου του 2019.

Με όλα αυτά τα δεδομένα δημιουργείται μείζον θέμα για το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αλλά και για τον άγνωστο συντάκτη του άρθρου που επέμενε να στηρίζει το θέμα και να λέει ότι δεν είναι ανυπόστατο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεχείς διαψεύσεις του δημοσιεύματος του ΑΠΕ, έχει δημιουργήσει μεγάλη ενδοκυβερνητική αναταραχή που αυτή την ώρα προσπαθεί μαζέψει τα ασυμμάζευτα.