Την πεποίθηση πως αποτελεσματική Πολιτική Προστασία χωρίς αποκεντρωμένη λειτουργία, αλλά και χωρίς τον ενεργό ρόλο της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών δεν υφίσταται, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κατά την ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση στη ΔΕΘ, με αντικείμενο το ρόλο της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού στην οργάνωση της πολιτικής προστασίας της χώρας μας.

«Είναι η ώρα της ευθύνης όλων μας , το παλιό αποδομήθηκε στη συνείδηση της κοινωνίας, το συγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό αποδείχτηκε καταστροφικό. Πρέπει να φύγουμε από τα μεγάλα λόγια και να περάσουμε σε πράξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τη σύσταση ενός κεντρικού οργάνου διαχείρισης έκτακτων αναγκών με την επωνυμία Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ έκανε λόγο «για ένα απαρχαιωμένο σχέδιο που επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη και οδηγεί στα ίδια αδιέξοδα».

«Εμείς ως Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού διεκδικούμε την αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων, προκειμένου το κράτος να γίνει πιο λειτουργικό υπέρ των πολιτών. Στον αντίποδα η κυβέρνηση επιμένει σε ένα μοντέλο συγκεντρωτικό που λειτουργεί χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τις τοπικές κοινωνίες, βάζοντας το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό» τόνισε ο κ. Πατούλης.

Στην εκδήλωση, παρουσία δημάρχων, αιρετών από όλη την Ελλάδα και πλήθους κόσμου, απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου, ο Β΄ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Καραγιάννης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γ. Ψαθάς.