"Ορατό" χαρακτήρισε το πρόβλημα της Ρωσίας και της σχέσης της με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ.  

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ συμπλήρωσε ότι "πρέπει να δούμε το πρόβλημα καθώς υπάρχουν ιδιαιτερότητες στη συμμαχία μας με τη Ρωσία, διότι έχουμε ανοιχτά θέματα στην Κύπρο". Συμπλήρωσε δε, ότι "αποδεχόμενοι αυτό που είναι το ΝΑΤΟ και μέσα στη λογική του διεθνούς συσχετισμού δυνάμεων, πρέπει να δεχτούμε ότι η Ρωσία είναι ένα πρόβλημα".  

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Συμμαχίας με την Τουρκία, ανέφερε: "Χρειάζεται ειλικρίνεια και απόδοχη του ρόλου της Συμμαχίας και κατανόηση της αμηχανίας της απέναντι στην Τουρκία, εξαιτίας της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί η τελευταία, στο πρόσφατο διάστημα".  

"Δεν ξέρω αν η Ευρωπαϊκή Ένωση ή το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε μεγαλύτερη αμηχανία", κατέληξε ο κ. Λοβέρδος για τη θέση της Τουρκίας.