«Εάν αποδειχθεί ότι ευσταθούν οι κατηγορίες, προφανώς πρόκειται για μία αδιανόητη πρακτική, για πρακτικές οι οποίες σοκάρουν και δεν θα έπρεπε να έχουν θέση σε κανένα πανεπιστήμιο». Αυτό δήλωσε η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm» για την υπόθεση του καθηγητή του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος κατηγορείται για παράνομες δραστηριότητες.

«Μπορεί να υπήρχε και στο παρελθόν το φαινόμενο και γι' αυτό υπάρχουν αρμόδιες Αρχές, οι οποίες συνεργούν τις απαραίτητες έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν ή όχι οι καταγγελίες. Δεν μπορούμε να τις γενικεύσουμε, αλλά στον βαθμό που οποιεσδήποτε τέτοιες καταγγελίες ευσταθούν, τότε πραγματικά μιλάμε για φαινόμενα, τα οποία είναι πραγματικά σοκαριστικά -για μένα τουλάχιστον- και δεν πρέπει να έχουν θέση σε κανέναν χώρο» πρόσθεσε η κ. Κεραμέως.

Κληθείσα να τοποθετηθεί στη «διαμάχη» μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ παρατήρησε: «Το ΣτΕ, με δύο πρόσφατες αποφάσεις του 2018, έχει κρίνει ως αντίθετη στο Σύνταγμα και τους νόμους την ύλη και φιλοσοφία του νέου προγράμματος σπουδών για τα Θρησκευτικά. Είναι εύλογο ότι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί επιθυμούν τη συμμόρφωση του υπουργείου με αυτές τις δικαστικές αποφάσεις, κάτι που δεν φαίνεται να έχει γίνει προς το παρόν. [...] Βεβαίως, δεν πρέπει να περνάει κανείς στην αυτοδικία, δεν μπορεί να κάνει αντάρτικο, αλλά πρέπει και η Πολιτεία να προσαρμόζεται και να σέβεται τις αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων».

Σε ό,τι αφορά την προοπτική αναθεώρησης του άρθρου 16 Συντάγματος η κ. Κεραμέως σημείωσε: «Το ζήτημα του άρθρου 16 συμβολίζει το τοτέμ των αντιμεταρρυθμιστών στη χώρα μας». Σχετικά με τον προγραμματισμό προσλήψεων εκπαιδευτικών, που έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, σχολίασε: «Τα ακούμε με επιφύλαξη, όλες τις εξαγγελίες της κυβέρνησης -και τις προσλήψεις και το ζήτημα των αναδρομικών στους πανεπιστημιακούς- για τον εξής λόγο: Δεν έχουν αξιοπιστία».