Ανεβάζει πάλι τους τόνους ο Πάνος Καμμένος. Με ανάρτηση στο twitter διαψεύδει τα περί επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα, με την οποία υποτίθεται ότι έπεσαν οι τόνοι στο στρατόπεδο των δύο εταίρων, εγκαλώντας μάλιστα την Εφημερίδα των Συντακτών.

Έγραψε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζονται τα απόλυτα ψεύδη δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ. Δηλώνω: 1 Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα 2 Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα 3 Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν».

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Άμυνας επανήλθε με νέο tweet , αυτή τη φορά εναντίον του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Ο υπουργός Άμυνας αφού παρέθεσε ένα άρθρο με τίτλο «Η Γαλλία και η Αμερική προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο» έγραψε με εμφανώς ειρωνική διάθεση. «Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι άξονες…».

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν στη νέα αλλοπρόσαλλη πολιτική του Πάνου Καμμένου. Ο πρόεδρος της Βουλής είχε εκφράσει «έκπληξη» και «απορία» αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας και κυβερνητικού εταίρου για το εναλλακτικό σχέδιο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τόνισε, δε, ότι η πρόσκληση του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ για στρατιωτικές βάσεις σε άλλα σημεία της Ελλάδας, πέραν της Σούδας, «δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί». 

Το δημοσίευμα της «Εφ.Συν»

Ένα υπεραστικό (από τις ΗΠΑ) τηλεφώνημα του Πάνου Καμμένου στον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι άλλαξε τα δεδομένα στην υπόθεση του υπουργού Άμυνας, όπως τουλάχιστον υποστηρίξει η «Εφημερίδα των Συντακτών». 

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ζήτησε εξηγήσεις για όσα είπε αλλά και για ποιος λόγους διαφοροποιήθηκε από την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, εκθέτοντας την κυβέρνηση σε μεγάλο βαθμό, την ώρα μάλιστα που προετοιμάζεται το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος απολογήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα. Του είπε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πως δεν ήταν στις προθέσεις του να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα και πως όλες οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο συζητήσεων και ότι δεν παρουσιάστηκε κάτι στους συνομιλητές του με επίσημη μορφή.

Με αυτό τον τρόπο έκλεισε η ιστορία, αλλά και η ανησυχία της συγκεκριμένης εφημερίδας για τον Πάνο Καμμένο «που βλάπτει σοβαρά τη χώρα»...

Για τις βάσεις των ΗΠΑ

Για το θέμα των αμερικανικών βάσεων, θέμα που προκάλεσε έντονη συζήτηση και εντός ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι οι βάσεις που πρότεινε στους Αμερικανούς ήδη λειτουργούν. Νωρίτερα, και ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, είχε πει στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ότι υπάρχει και λειτουργεί αμερικανική βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη.

Ακόμα και ο ίδιος ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν σκοπεύει να δημιουργήσει βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη.