Ο Νίκος Παππάς βγήκε νικητής στη μάχη με τον Νίκο Φίλη για την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού φαίνεται να επικράτησε στη διαδικασία απέναντι στον τ. υπουργό Παιδείας και τους «53».

Έκπληξη αποτέλεσε η πρωτιά του «πασοκογενή» Αντώνη Κοτσακά, που ανήκει στην προεδρική τάση της Ένωσης Μελών. Ο επικεφαλής της ομάδας των "53" Ευκλείδης Τσακαλώτος εξελέγη 9ος, ενώ ο Νίκος Φίλης βρέθηκε πιο χαμηλά, στην 13η θέση.

Καλή θέση είχαν και οι κ.κ Γεροβασίλη, Δούρου, Σκορίνης και Αναγνωστοπούλου.

Η νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

Αντώνης Κοτσακάς 62
Θεόδωρος Δρίτσας 59
Νίκος Παππάς 58
Σια Αναγνωστοπούλου 58
Ρένα Δούρου 57
Νίκος Σκορίνης 54
Ράνια Σβίγκου 51
Όλγα Γεροβασίλη 50
Ευκλείδης Τσακαλώτος 47
Κατερίνα Κνήτου 46
Γιάννης Μπαλάφας 45
Νίκος Βούτσης 45
Νίκος Φίλης 40
Δημήτρης Βίτσας 39
Πάνος Λάμπρου 38
Γιάννης Δραγασάκης 36
Τασία Χριστοδουλοπούλου 36
Δημήτρης Τζανακόπουλος 33
Αριστείδης Μπαλτάς 32
Έφη Καλαμαρά 27
Νατάσα Θεοδωρακοπούλου 10

Σημειώνεται πως Πολιτική Γραμματεία συμμετέχουν επίσης ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και ο Γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης.

«Ο Καμμένος είναι καρικατούρα»

«Είναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης να μην συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα», ανέφερε ο Νίκος Φίλης αναφορικά με το πρόβλημα που δημιουργεί ο Πάνος Καμμένος στην κυβέρνηση ενώ χαρακτήρισε ορθή την απόφαση του ’15 για συνεργασία αλλά για συγκυριακούς λόγους .
Τόνισε δε ότι «εξαντλεί τη δυναμική της αυτή η συνεργασία» ενώ παρομοίασε τον Πάνο Καμμένο με τον αρχηγό της ακροδεξιάς Λέγκα στην Ιταλία. «Δυστυχώς βλέπω ότι ο Καμμένος, θα απογοητευτεί βέβαια, θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητεύει όμως. Είναι καρικατούρα…».

Η ΕΡΤ στα… καλύτερά της

Στην καλύτερη κατάσταση θεωρεί ο Νίκος Παππάς ότι βρίσκεται η ΕΡΤ. Ο προεδρικός υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής δήλωσε ότι είναι περήφανος που είναι μέλος της κυβέρνησης.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη (σκληρή) κριτική που έχει ασκήσει ο Νίκος Φίλης. Για την οποία, είπε, πως «ο χρόνος είναι καλύτερος γιατρός» είπε ο Νίκος Παππάς. Και δίνοντας συνέχεια στην κόντρα τους, σημείωσε ότι πριν έξι – εννέα μήνες τα ίδια έλεγε (σ.σ. ο Νίκος Φίλης). «Και για το πρόγραμμα δεν βγαίνει και για το μνημόνιο που δεν τελειώνει και δεν δικαιώθηκε. Όπως ότι είπε πως χάσαμε στο θέμα των αδειών. Δικαιωθήκαμε και σε αυτό».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ύψωσε και ασπίδα προστασίας στον Πάνο Καμμένο, τον οποίο ο Νίκος Φίλης στην ομιλία του παρομοίασε με τον Ματέο Σαλβίνι, τον αρχηγό της ακροδεξιάς Λέγκα στην Ιταλία.

«Τα περί Σαλβίνι δεν τα συζητώ. Εγώ δεν συμμετέχω σε κυβέρνηση που συμμετέχει ο Σαλβίνι», είπε ο Νίκος Παππάς. Η επιλογή του ’15, είπε, ήταν αριστερή επιλογή. «Δεν ήταν παρέκβαση από την αριστερή κανονικότητα. Δεν κάναμε λάθος τον Σεπτέμβριο του 2015. Καταθέτω την αισιοδοξία μου», σημείωσε.