Σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ θα εμφανιστεί ο Πάνος Καμμένος, προκειμένου να «μαζέψει» ή να ρίξει ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης με τους πάντες. Το ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου -στη γνωστή τακτική των τελευταίων 4 χρόνων μετά από κάθε «συζυγικό καβγά» των συγκυβερνώντων- δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Ο υπουργός Άμυνας με το γνωστό παραληρηματικό του στυλ επιτέθηκε -μέσω Twitter- σε ΜΜΕ, ακολουθώντας μάλιστα τη «γραμμή Πολάκη». Ουσιαστικά ο υπουργός Άμυνας ποντάρει στην προσωπική του σχέση με τον πρωθυπουργό (και όσα στελέχη κινούνται αυστηρά στη γραμμή του), αδιαφορώντας για το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ βράζουν για την περίπτωσή του. 

Σε συνομιλία που είχε με χρήστη στα κοινωνικά δίκτυα, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποσχέθηκε ότι «θα πάνε όλοι φυλακή», εκφράζοντας παράπονα και για δικά του στελέχη:

Θα πάνε όλοι μέσα αλλά να αναρωτιέσαι και για κάποιους δικούς μας που μου επιτίθενται χωρίς λόγο. Έχω αποδείξει ότι αντέχω πιέσεις αλλά τα φίλια πυρά με πληγώνουν πιο πολύ. Μην ανησυχείς έρχεται η Νέμεσις ...».

Ξένο σώμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Το Σαββατοκύριακο κορυφώθηκε η δριμύτατη επίθεση στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό του, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε για την ΠΓΔΜ και το περίφημο Plan B, αλλά και για το θέμα των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πάνος Καμμένος μίλησε ανοικτά για βάσεις των ΗΠΑ που ήδη λειτουργούν στην Ελλάδα («οι περίφημες βάσεις ήδη υπάρχουν» έγραψε στο Twitter), πράγμα το οποίο δεν επιβεβαίωσε ούτε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές απασφάλισαν. Στην πρώτη γραμμή ο Νίκος Φίλης. Αφού αρχικά μίλησε ξεκάθαρα για το θέμα της ΕΡΤ και πώς αυτή θα μπορούσε να κάψει την κυβέρνηση, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Καμμένο «καρικατούρα» του Σαλβίνι (ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκα). Ο πρώην υπουργός Παιδείας, που υπήρξε «θύμα» της διαμάχης της κυβέρνησης με την Εκκλησία για τα Θρησκευτικά, είπε ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ουσιαστικά έχει εξαντληθεί.

Ο βουλευτής Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος είπε από την πλευρά του ότι δεν είναι δυνατόν να πάει η κυβέρνηση με τον Καμμένο μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2019.

«Όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνολαϊκισμό, δεν γίνεται να μην βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα ή του συνεταίρου» συνέχισε.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι «βγαίνουμε από μία τραυματική εμπειρία, τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, γιατί το μνημόνιο και τα μέτρα που άρχισαν να χαλαρώνουν και αναδείχθηκαν οι πολιτικές και ιδεολογικές ταυτότητες, έγινε αυτό που έγινε. Και δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξει. Κομβικό ζήτημα το θέμα των συνεργασιών».

Aφωνος ο Τσίπρας - Σύμμαχος ο Παππάς

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έκανε ένα γενικόλογο σχόλιο στην ομιλία του ότι «όσοι έχουν θέση ευθύνης να μιλάνε όταν πρέπει και όχι όταν δεν πρέπει», αλλά ακόμα και αυτό το σχόλιο ερμηνεύθηκε από το Μαξίμου ως απάντηση στον Γιάννη Στουρνάρα για τα όσα είπε στα Παραπολιτικά.

Ο μόνος που στήριξε τον υπουργό Άμυνας ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος απαντώντας στον Νίκο Φίλη και τις επικρίσεις του ότι ο Καμμένος «θέλει να γίνει Σαλβίνι» (σ.σ. ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης), είπε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει να κυβερνά με κανέναν Σαλβίνι.