Νέος «πόλεμος» μεταξύ της Εφημερίδας των Συντακτών και του Πάνου Καμμένου έπειτα από τις υπόνοιες που αφήνει για χρηματοδότηση από τον Τζορτζ Σόρος. Αυτή την φορά το κείμενο φέρει τον τίτλο «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κ. Καμμένε»

Τα όσα είπε δεν έμειναν αναπάντητα από την εφημερίδα. Στο κείμενο, η Εφ.Συν. τονίζει «η λάσπη του Πάνου Καμμένου σε μας δεν μπορεί να φτάσει. Ούτε από τον Σόρος τα «αρπάξαμε» ούτε δάνειο έχουμε πάρει ποτέ από τράπεζα» ενώ προσθέτουν «Η Εφ.Συν. θα στέκεται όρθια απέναντι σε κάθε λογής συμφέροντα που θα ήθελαν να μην υπάρχει»

Νωρίτερα ένα ακόμα άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών κατηγορούσε για «λάσπη» στον ανεμιστήρα τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, με αφορμή τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας. Όπως σημειώνε η εφημερίδα, ο υπουργός Άμυνας «χρησιμοποίησε το όνομα του μεγαλοεπενδυτή Σόρος για να μας εμπλέξει εμμέσως σε υπόγειες και βρώμικες χρηματοδοτήσεις αφού, όπως είπε, “μοιράζει δισεκατομμύρια από την Αυστραλία μέχρι την Αμερική και τα Βαλκάνια”».

Ολόκληρο το κείμενο απο το efsyn.gr:

Την περασμένη Παρασκευή στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Άμυνας έγραψε από τις ΗΠΑ όπου βρισκόταν: «Η Εφημερίδα των Συντακτών εκτελεί συμβόλαιο συγκεκριμένου πολιτικο-επιχειρηματικού κέντρου με πολλά χρήματα που θα αποκαλυφθεί σύντομα».

Τον προκαλέσαμε ανοιχτά και δημόσια να φέρει αποδείξεις, σαφείς και συγκεκριμένες, αλλιώς είναι το λιγότερο ψεύτης και συκοφάντης. Το πρωί στην ΕΡΤ είχε την ευκαιρία να το πράξει. Δεν το έπραξε.

Επιδόθηκε στη γνωστή τακτική του με αόριστες αναφορές «για τράπεζες που είχαν επανέλθει στο παλαιό καθεστώς που δίνουν χρήματα σε εφημερίδες χωρίς εγγυήσεις» και για τον «Σόρος που έχει μοιράσει δισεκατομμύρια από την Αυστραλία μέχρι την Αμερική και τα Βαλκάνια».

Άσ' το, δηλαδή, να πλανιέται. Τα πήρε από τον Σόρος η «Εφ.Συν.» ή έχει πάρει δάνειο από τράπεζες χωρίς εγγυήσεις;

Αυτός είναι ο κ. Καμμένος. Αλλά η λάσπη του σε μας δεν μπορεί να φτάσει. Ούτε από τον Σόρος τα «αρπάξαμε» ούτε δάνειο έχουμε πάρει ποτέ από τράπεζα.

Εμάς μας χρηματοδοτούν και μας κρατούν ζωντανούς οι αναγνώστες μας που μας αγοράζουν. Αυτοί πληρώνουν για να υπάρχουμε κι αυτοί είναι οι μόνοι που μπορούν να μας κλείσουν.

Όσο για τον κ. Καμμένο, αφού επέλεξε να μας κάνει πόλεμο -και μάλιστα βρώμικο, θα πρέπει να γνωρίζει ότι με την «Εφ.Συν.» τα πράγματα δεν είναι όπως τα ξέρει. Έχει μάθει να βρίζει και να τον βρίζουν. Να συκοφαντεί και να τον συκοφαντούν.

Απέναντι στις δικές του ύβρεις και συκοφαντίες εμείς έχουμε μόνο πολιτικά επιχειρήματα. Αυτή τη βάσανο θα την υποστεί μέχρι τέλους.

Ποιο είναι, εδώ, το πολιτικό ζήτημα;

Συκοφαντώντας την «Εφ.Συν.» ο Π. Καμμένος προσφέρει όπλα σε όλους εκείνους τους οποίους η κυβέρνηση υποστηρίζει πως πολεμά καθώς τους εντάσσει στο λεγόμενο μέτωπο της διαφθοράς και της διαπλοκής - παλιάς και νέας. Έτσι διά του υπουργού της και συγκυβερνήτη υπονομεύει τον πολιτικό της λόγο.

Αν ο Καμμένος συκοφαντεί την «Εφ.Συν.» -δεν χρειάζεται να κάνει και πολλά κάποιος για να διαπιστώσει ότι τη συκοφαντεί- γιατί δεν πράττει ακριβώς το ίδιο και με όλους τους άλλους που πιάνει στο στόμα του; Αυτό σκέφτεται ο απλός πολίτης.

Ας το σκεφτούν και στο Μαξίμου.

Η «Εφ.Συν.» θα στέκεται όρθια απέναντι σε κάθε λογής συμφέροντα που θα ήθελαν να μην υπάρχει. Και δεν θα διστάσει, όταν χρειαστεί, να συγκρουστεί, με αρχές και με επιχειρήματα με τον οποιονδήποτε. Ούτε θα υποστείλει τη σημαία απέναντι σε όλους εκείνους που λυμαίνονται τη χώρα - παλιότερους και νεότερους.

Η δύναμή της είναι οι συντάκτες-συνεταιριστές της που κάνουν έντιμα, διεισδυτικά και χωρίς εξαρτήσεις τη δουλειά τους. Είναι ο κόσμος της. Αυτοί που την αγοράζουν και τη διαβάζουν είτε στην έντυπη είτε στην ηλεκτρονική μορφή της. Όλοι αυτοί που την τροφοδοτούν με θέματα και ειδήσεις. Για μας κάθε αναγνώστης μας είναι κι ένας ανταποκριτής της «Εφ.Συν.».

Το πείραμα της «Εφ.Συν.» πέτυχε γιατί οι μηχανές της δεν καίνε χρήμα. Το πείραμα της «Εφ.Συν.» πέτυχε και θα συνεχίσει να υπάρχει γιατί προωθητική του δύναμη είναι οι διαχρονικές αξίες της Αριστεράς όλων των αποχρώσεων, ο σεβασμός στις δημοκρατικές αρχές διαλόγου και αντιπαράθεσης, τα λαϊκά συμφέροντα, η αναγνώριση και η στήριξη που έχει από τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας.

Δύσκολο να το κατανοήσουν μερικοί. Δεν πειράζει. Άλλωστε δεν είμαστε όλοι ίδιοι.