Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του Πάνου Καμμένου σημειώθηκε, πριν λίγο, στο υπουργικό συμβούλιο, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας από τις ΗΠΑ.

Ίσως μάλιστα για αυτό Αλέξης Τσίπρας να γνώριζε ότι θα υπάρξει σύγκρουση και γι’ αυτό δεν επέτρεψε να μπουν κάμερες στο υπουργικό συμβούλιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ερμηνεύτηκαν από τον κ. Κοτζιά-ως απόπειρα παρέμβασης στην εξωτερική πολιτική της χώρας και κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο ότι επιχειρεί να ασκήσει εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης αλλά και της χώρας σε ότι αφορά τα Σκόπια χάριν των δικών του πολιτικών και προσωπικών επιδιώξεων.

«Δεν μπορείς να μιλάς ως υπουργός Εξωτερικών, εκφεύγει των αρμοδιοτήτων σου η συμπεριφορά σου, κάνεις προσωπικό παιχνίδι με το οποίο εξέθεσες τον πρωθυπουργό κι εμένα», φέρεται να είπε ο Ν. Κοτζιάς μαινόμενος.

Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και άλλοι υπουργοί, με τον Νίκο Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, να προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες μεταξύ των δύο πλευρών ενώ, «ενωτικός» εμφανίστηκε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος δεν αντέδρασε με ύβρεις ή υπερβολικά καθώς, είναι φανερό ότι έχει μεινει μόνος του, αφού δέχθηκε «καρφιά» και από στενούς του συνεργάτες. 

Μάλιστα, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τη φέρουν να υπερψηφίζει τη συμφωνία καθώς σήμερα ξεκαθάρισε οτι όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή θα ψηφίσει κατά συνείδηση.